resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Lyon
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4740
    son dönem performansı hep karakteri ve ruh hali üzerinden yorumlanan futbolcu. yani düşüşündeki ana sebep karakter ve ruh hali gibi anlatılıyor ancak ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. gerçeği kabul etmek istememek gibi bir durum var sanki genel olarak.

    bence zaha'nın fiziksel kapasitesinde ciddi düşüş var. tabii fizik deyince de şimdi kaslı fotoğrafı gelir ''bu mu düşük?'' diye. bizim ülke fiziksel kapasiteyi badicilik zannediyor. falcao'da da benzer şeyler yaşandı.

    zaha'nın pili bitmese de artık çok azalmış. çeviklik, patlayıcılık kalmamış adamda. ne uzun mesafede uçabiliyor ne dar alanda veya birebirlerde delip geçebiliyor. gitmiyor yani bacaklar gördük işte. ayaklarında taş varmış gibi bir görüntü içerisinde. nadiren o eski, elastik zaha'dan esintiler sunuyor.

    dolayısıyla adamın sıkıntısı performansı yani. saha içinde istediklerini yapamıyor, önceden yaptıklarını yapamıyor. bundan sonra da yapması zor gibi. 31 yaşında bu kadar düşüş niye yaşasın, demeyin. bazı futbolculara oluyor bu. bir anda çöküş yaşayabiliyorlar. tabii karakteri de çok normal bir arkadaşımız değildi. öyle olsa belki oyunuyla olmasa da skor katkısıyla bir nebze idare edebilirdi ama karakteriyle kötü performansı birleşince çekilmesi zor bir adam oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın