resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Lyon
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4720
    dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olduk.

    kendisinin transferi ve sonrasında yaşanan sürecin tek cümlelik özeti yukarıdadır. 2023-24 sezonu başlarken ilk on birde 3 yerli oyuncu oynatma zorunluluğu vardı. 2022-23 sezonunun şampiyon kadrosundan abdülkerim bardakcı ve kerem aktürkoğlu'nu herkes gözü kapalı ilk on bire yazıyordu ama üçüncüyü bulamıyordu. biz ne yaptık? eldeki iki yerli oyuncunun yanına üçüncüyü arayacağımıza gittik bir tanesinin yerine yüksek maliyetli ve etiketli zaha aldık. transfer çalımı olarak yapılan bu transfer ilk imza atıldığında kağıt üzerinde de yanlıştı, bugün gelinen noktada da yanlış olduğu görüldü.

    sezon başı planlama yaparken kurallara dikkat etmek lazım. örneğin seneye 12 yabancı ile sözleşme imzalanabilecek. mantıklı olan özellikle de avrupa'da başarı isteniyorsa bu 12 yabancıyı 11 mevkiye yaymaktır. diğer hakkını da yerli oyuncu bulmanın zor olduğu forvet mevkisi için kullanırsın. 2023-24 sezonunda da kerem ve barış alper yılmaz varken takıma üç tane yabancı kanat oyuncusu getirmek hataydı. sezona sağ bek ve sol bek yedeği olmadan başladık. orta sahada kerem demirbay ve kaan ayhan'a kaldık. 2023-24 sezonunda zaha yerine gabriel sara'nın olduğunu düşünün. bence avrupa'da çok daha farklı yerlere gelebilirdik.

    elimizdeki değeri de kaybettik. ben adım kadar eminim ki zaha olmasa kerem'in üzerine bu kadar gidilmezdi. erzincan'dan gelmek ile londra'dan gelmek arasında büyük fark var taraftara göre. zaha olmasa hata yaptıkça arkasında durulacak olan kerem, zaha olduğu için yerden yere vuruldu. zaha'nın performansına kimse bakmadı, önemli olan etiketti. okan buruk bile kerem'i oynattıkça her yerde evlatçılık ile suçlandı. bugün gelinen nokta ortada. kerem de gördü bunları ve özgüvenini kaybetti. burada tabi kerem'in de hatası var. profesyonel bir sporcu olarak eleştirilere bu kadar kafa yoramaz. haklı da olsa haksız da olsa yoramaz. işte zaha'nın etkileri bunlar oldu. takım içindeki durumları bilmiyoruz bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın