• 730
    fatih terim’den sonra en sevdiğim spor figürü, efsanem, kralım, şampiyonum. 2021 yılında roland garros yarı finalinde djokovic’e yenilmesi ve sonrasında geçirdiğin ameliyat gerçek anlamda sonun başlangıcıydı artık. vücudu, olağanüstü kariyeri boyunca nadal’a maalesef hep sorun çıkardı. nadal’ın tarzı da tabi ki vücudunu dinlendirmeye yönelik bir çaba içermiyordu. ancak toprağın ağası olabilmek için de, tenisin en zor zemininde spor tarihinin belki de en büyük dominasyonunu kurabilmek için de başka yol yoktu belki de. sürekli yıprattı vücudunu ve vücudu onu her seferinde üzdü. 2021 yılında geçirdiği ameliyat sonrası aylarca rehabilite oldu ve ayağıyla ilgili problemi çözdü ve önce 2022 yılının başıyla başlayan olağanüstü performansı 2022 roland garros finaline kadar devam etti, ayağı onu bu sefer yarı yolda bırakmadı. ancak en büyük darbeyi maalesef hiç beklemediği yerden, karnından yedi, hem de 2022 wimbledon çeyrek finalinde. takvim slami için her şey yolunda giderken bir kez daha vücudu ve hayat, ispanyol boğasına bir dakika dedi ve aslında nadal’ın olağanüstü kariyeri burada sona erdi.

    iyileşemedi, döndü ama eski haliyle bir alakası kalmamıştı. kovalamayadığı ve bitiremediği toplar, zoraki bitirdiği maçlar derken oynadığı her maçta eski günlerine gönderme yapacağı 1-2 highlight üreten bir isim haline geldi ve maalesef kariyerine nokta koyma zamanı geldi.

    2008 yılından beri her anına tanıklık ediyorum. fanatiği olduğum en büyük sporcu kendisi. çok sevindik, çok üzüldük. galatasaray kadar bir bağ hissediyorum kendisine karşı, öyle çok seviyorum. ama hayatta her şeyin bir sonu var, nadal’ın sporculuk kariyeri ise 2024 yılında sona eriyor. yaşattığın her şey için, mutluluğuyla yada üzüntüsüyle, sonsuz kere teşekkürler. benim için her zaman en iyisi ve en özeli olarak kalacaksın. ailenle beraber musmutlu ve sağlıklı yıllar geçirirsin diliyorum ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın