resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Lyon
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4707
    açıkçası adı ilk fenerbahçe ile anıldığında atletizmi ve premier lig geçmişi nedeniyle burada iş yapar keşke biz alsaydık dediğim futbolcuydu. bir şekilde o yaz zaha'yı biz transfer ettik. transferine çok sevindim fakat galatasaray formasıyla sahaya ilk çıktığı anda sanki premier ligde izlediğim adam değildi. patlayıcılığı kaybolmuş, adam eksiltme konusunda zorlanan, takımla uyumsuz bir hali vardı. dönem dönem çıkışlar yakaladı fakat sahada o beklenen etkiyi düzenli yapamıyordu.

    performans konusu çok fazla etkene bağlı olduğundan bir kenara bırakıyorum. beni asıl hayal kırıklığına uğratan durum takımın havasını bozmasıydı. uyumsuz ve mutsuz/memnuniyetsiz tavırlarıyla bence her takıma ciddi zarar verecek bir tarzı vardı. geldiği crystal palace bütün sistemi ve yapıyı kendi üzerine kuruyordu. eski takımında kral rolü verilen oyuncu bizde vezir rolü verildi. bence bu durum düşüşe geçen kariyerini dibe doğru götüren kırılma oldu.

    lyon'a transferi sonrasında yine benzer problemlerden dolayı kadroya giremediğini görüyoruz. takımın kralı rolünden sıyrılıp kendine daha uygun bir rol bulduğunda bence performansı tekrar yükselecek fakat galatasaray ve lyon formasıyla henüz bunu başaramadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın