resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14938
    takımı 5-0'dan 4 puan bırakan hoca.

    6 ekim 2024 galatasaray alanyaspor maçında az kalsın 6-0'dan 2 puan daha bırakacaktı. serdar dursun o pozisyonu gol yapsaydı.

    o pozisyon var'dan dönmezdi. adım kadar eminim. var'a bile gitmezdi büyük ihtimalle. sallai'nin penaltı pozisyonu, hatta ondan daha net barış alper yılmaz'ın penaltı pozisyonu hala gözümün önünde.

    hocam, baskı altında. bu çok net belli. açıklamalarından anlıyoruz bunu. eleştirileri umursamıyorum diyor ama kendi de buna inanmıyordur.

    bu demeç çok umurumda değil o yüzden açıkçası. fakat başka bir tanesi sıkıntısı. kanat rotasyonumuz dar, yunus akgün ve barış alper yılmaz'ın süreleri çok arttı, yusuf demir'i daha çok kullanmalıyız.

    yani hocam, herhalde ben oynatmayacağım. ben oynatmayacağım değil mi? oynat hocam, elinden tutan mı var?

    hocayı maçın belli bölümlerinde saha kenarından alıp, arka taraflarda bir yerlerde televizyon karşısında maç izletmeyi düşünmeliyiz. bu kadar bangır bangır oyunun ne istediğini gösteren anlar izleyemezsiniz çünkü. herhalde saha kenarında göremiyor.

    maçı biraz da kuş bakışı izlemesi gerekiyor sanırım. belki de ferguson'u örnek almalı bu konuda. biraz daha tribüne, yukarı doğru çıkması, yükseğe doğrulması gerekiyor belki de.

    o konsantrasyon haliyle göremiyordur belki, resetlemesi gerekiyordur.

    yani bir şey yapması lazım.

    bir şeyler her maç yolunda gitmiyor. biz görüyoruz, herkes görüyor ama oyuna etki etmesi gereken kişi görmüyor. görmesi gerekir.

    bu orta sahayı verme işi artık can sıkmaya başladı. refere maçta yine verdik mesela. belli dakikalarda bunu yaşıyoruz. neden yaşadığımız da kabak gibi ortada aslında.

    maçın başında herkes diriyken bir şekilde kotarıyoruz. ama devre arasından sonra, o orta sahayı illaki veriyoruz. deli danalar gibi ortada koşan futbolcular görmeye, göbekte bomboş durumdaki rakip oyuncular görmeye başlıyoruz.

    özellikle skoru aldıktan sonra 2-0 3-0 buradan sonra topun değerini de açıkçası çok bilmeyen bir forvet karakterli ve yaşını da artık almış, ama sonuna kadar mücadelesini verdiği için kasları zorlamış mertens'in o dakikadan sonra sahada işi yok. mertens o oyunun, hele tüm saydığım nedenler üzerine oyuncusu değil.

    kaç tane top sayarım size, dikkatsizlik ettiği ve çevre kontrolü yapmadığı için ayağından top kaptırdığı veya ilk dokunuşu -aaa merhaba kerem aktürkoğlu- o kadar kötü yapıp pozisyonu alt üst ettiği.

    mertens hızlı oyunun futbolcusu, tutma futbolcusu kesinlikle değil. gole ihtiyacımız varken elbette çok etkili, özellikle diri bir mertens. mertens bu takıma çok fazla şey katıyor. ama bir yerden sonra çok fazla şey de götürüyor.

    tercihlerini ve oyun planını tekrar gözden geçirmeli okan hocam.

    yusuf demir konusu... yunus akgün'ün sol kanatta oynadığı rolde belki daha çok denenebilir yusuf demir. hemen hemen benzer profiller. barış alper yılmaz bu kadar yorgun görünüyorken ve yunus akgün sağ kanatta da performans verip vites düşürmüyorken denenebilirdi. denemedik. ya da mertens'in yerine deneyebilirdik. denemedik. yunus sol, yusuf sağ deneyebilirdik, denemedik.

    daha çok süre vermemiz gerekir diyen siz vermediniz.

    diğer bir konu berkan kutlu... yahu bu adam takır takır top oynadı orta sahada. ihtiyacımız da çok oldu. oynatma fırsatı elimize bayağı da geldi. 3-0'a gelmiş maç. 2-0'a gelmiş maç. 1-0 iken orta sahası düşmüş maç.

    berkan kutlu bu kadar mı güvenilmez orta sahada?

    ben hiçbir zaman futbolcu gömen biri olmadım. en kötü zamanında oliveira'dan da yararlanmalıyız, tete'den de yararlanmalıyız. rotasyonumuz çok daraldı diyen bir futbolseverim. rotasyonumuz şimdi daha da dar. her futbolcudan yararlanmalıyız.

    buraya dikkat formu elverdiği sürece! eğer o şansı bir futbolcu kullanamıyorsa, şans tekrar gelene kadar bekleyecek maalesef. kerem d. hiçbir şey oynamazken, berkan kutlu'nun orta sahada süre bulamaması şahsım adına fecaattir. üstelik tor oyundan çıkıyorken, üstelik tor maça çıkmıyorken.

    bunu her zaman savundum, kerem d.-tor-sara üçlü orta sahasını denemeliyiz diye. hala o konudan geri durmuyorum. ama kerem d.'yi daha ileriye atmak daha mantıklı. her an basit top kaybına müsait bir yapısı var kerem d.'nin. 4-2-3-1'den dönmüyorsak, 4-3-3 hiç oynamayacaksak, o zaman ilerideki isim sara değil, kerem d. olmalı sanki.

    kerem d.'den de mutlaka yararlanmalıyız bu arada. sara, oynayamayacak olduğunda elimizde hemen hemen bir tek kerem d. var çünkü.

    şimdilik bu kadar.

    eleştirilerimle döneceğim canım hocam.

    bak kendine.

    cia arivederci.
App Store'dan indirin Google Play'den alın