resim
Hendrik Johannes Cruyff
Görev:-
Doğum:25.04.1947
Ölüm:24.03.2016 (68)
Uyruk:Hollanda
  • 141
    taktiğin, sistemin ve dizilişin ne kadar önemli olduğunu bundan yıllar evvel futbol dünyasına öğretmiş ve nice başarılı teknik direktörler yetiştirmiş isim. başarıyı sadece transferde ya da futbolcuda arayan günümüz sosyal medya taraftarlarının biraz cruyff gibilerini anlamaya çalışması gerekiyor. ironik olan ise bu kitle, biraz formasyon biraz taktik konuşanları "fm'ci" olmakla ilişkilendiriyor.

    neyse, cruyff o yıllarda devrim niteliğinde sayılan yaptığı sistemsel ve radikal formasyon değişikliği ile zamanın kötü barcelona'sına, o günün futbol dünyasında hiç oynanmayan 3-4-3'ü oynatmış ve bir çok başarıyı beraberinde getirmiş.

    kimdir kardeşim bu cruyff diyenler, bu kısa video ile bir fikir sahibi olabilirler: https://www.youtube.com/...jmbTp5jq8&t=489s

    videoyu izleyenlere ise, cruyff'un kullandığı formasyonda çok önem verdiği diamond'ları izleyecekleri ilk maçta takımların nasıl uyguladığına ya da uygulayıp uygulayamadıklarına bakmalarını tavsiye ederim. bunun yanında; sadece futbolcunun nasıl pas attığına, nasıl top kontrol ettiğine ya da çalım atıp atmadığına bakmak yerine biraz daha topsuz oyunda neler olduğunu anlamaya çalışmak futbola kafa yoranlar için faydalı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın