resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14855
    öncelikle yaşanan yol kazalarından gerekli dersleri çıkarmasını temenni ettiğim canım hocamız. öyle büyük zaferler yaşattı ve bizi kazanmaya alıştırdı ki 2 maç üst üste elimizdeki maçı alamayınca istifa çağrısı yapabilecek kadar şımardık.

    bunlara kulak asmadan, hatalarından ders çıkararak yoluna devam etmesini diliyorum. çünkü yaptıkları yapacaklarının teminatı bana göre.

    yalnız keşke kendisi ile 10-15 dakika oturup konuşma şansım ve fırsatım olsa. gerçekten sohbeti, muhabbeti çok keyifli bir insan bana göre. akıcı konuşması da ne kadar zeki olduğunu kanıtlıyor ki bu futbolcularda nadir bulunan bir özellik.

    ben kendisine ilk olarak şunları sormak isterdim:

    - oyuncu değişikliği yaparken ne düşünüyor? örneğin 28 eylül 2024 galatasaray kasımpaşa maçında devre arasında rfs maçında oynayamayacak sallai'yi çıkarırken, barış ve mertens'i oyuna alırken ne düşündü? veya 3 ekim 2024 rfs galatasaray maçında barış alper'i sağ beke çekmesi, abdülkerim-berkan ve torreira-demirbay değişikliklerinin ardındaki gaye neydi? bence 2023-2024 sezonunda müthiş değişiklikler ve hamleler yapıyordu (orada da bazen geç kalıyordu ve o esnada golü yiyorduk) ama takımla satranç oynar gibi oynuyordu ve çoğu müdahalesi de yerindeydi. bu sene ise bunları göremiyoruz. seçenekleri de geçen seneye göre kısıtlı muhakkak çünkü örneğin transfer sezonunun sonunda herkes kanat beklerken biz osimhen'i açıklamıştık.

    - neden hiç 3 merkez orta sahalı sistemi denemiyor veya düşünmüyor? bunu geçen sezonki manu veya bayern maçlarında rakiplere karşı bile denememesi neden? fizikli, güçlü rakiplere karşı orta sahamızı neden güçlendirmeyi bir seçenek olarak görmüyor? mertens yerine orta sahayı torreira-kaan-sara veya torreira-berkan-sara yapmak bize ciddi anlamda üstünlük vermez mi?

    - elias jelert'e gerçekten listesinde olan bir oyuncu olduğu için mi, yoksa kadroda orijini sağ bek olan bir oyuncu bulunsun diye mi onay verdi? her iki seçenekte de bu çocuğun oynaması gerekmiyor mu? sacha boey'un bizden gidişi sonrası en büyük handikapımız oyun kurulumunda oluyor ve kaan ayhan o görevi maalesef yerine getiremiyor. ben kaan'ı izlerken mariano gözümde canlanıyor. o da aldığı her topta stopere geri dönerdi.

    tüm bunlardan bağımsız, omzundaki yükler ve hata yapmasını dört gözle bekleyen kan emicilere rağmen ben kendisine yolundan şaşmamasını, motivasyonunu ve konsantrasyonunu kaybetmemesini rica ediyorum.

    onun dışındaki her puan kayıpları telafi edilebilir.
    önce kendisi toparlasın, sonra da takımı kendine getirsin.
    çünkü yolun sonunda bizi bekleyen şampiyonluklara bizi ancak okan hoca götürebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın