• 36
    vallahi ben timin bir üyesi olarak söylüyorum, ilkokulda ortaokulda millet dışarıda futbol oynarken ben kızlarla beslenme kolu çalışması yapıp onlarla ders çalışırdım. böylece diğerlerinden daha çok kız götürdüm. ne zaman işi serseriliğe verdim kızlar uzaklaştı benden.*

    sözlüklerin amacı hiçbir şey beğenmeyen adamların bir araya gelmesidir, tamam da kimse sizin fikir özgürlüğünüzü kısıtlamıyor ki. fikrinizi anlatırken türkçe'nin kurallarını dikkat edin diyorlar o kadar; hem böylece fikrinizi karşıdaki adam için daha anlaşılabilir kılabilirsiniz. yani sizin için de iyi bir sey. bu arada bu sözlükte kimsenin türkçe'nin kurallarını sikindirik kurallar olduğunu düşünmediğinden eminim.

    bu arada ingilizce'yi bile aynı bizim türkçe gibi konuştuğu sesletimde yazmaya başlayan ve bunun doğru olduğunu savunanlar olduğuna şaşırmadım ve mort olmadım. ne var bunda? o ingilizce bu türkçe. ikisi farklı şeyler. adamlar bir tartışma yapıyor ingilizce'nin iyiliği için. ecnebilerin her yaptığını kutsal sayan nesil biraz geçmişte kaldı bence.

    konuşma dilinin yazı diline geçmesi demek da'yı bitişik yazmak değildir. şive ve ağız farklılıklarının yazıya girmesidir. onlara ait değişik terim ve argo kelimelerin yazıya girmesidir. akdeniz bölgesinde şendeye diye bir söz var. ben şunu diye şendeye yazsam hoşunuza gider mi? söz gelimi atıyorum türkçe'nin bir şivesinde sondaki a'lar uzatılarak söylensin; ankara yerine ankaraaa yazılsa hoş olur mu? bunun gibi atıyorum yerine atıyom mu yazalım? sen dahi anlamındaki de'yi bitişik yazıyorsun ama sanıyorsun ki bitişik de söylüyorsun. hayır ayrı söylüyorsun. örnek 'o da yayan geldi' derken o ile de arasında biraz nefes alıyorsun çünkü biliyorsun ki bir çırpıda söylersen dediklerin tam olarak anlaşılmaz. karşındaki 'odaya yan geldi' anlayabilir.

    time karşı çıkan herkese söylüyorum. ben bu timde olarak bir ego tatmini peşinde değilim. hayattaki yerim, işim bana yeterli özgüveni verdi. kısıtlı zamanımı bu işe kendimce galatasaray'a hizmet için ayırdım. katılırsınız katılmazsınız, galatasaray sözlük admininin aldığı bir karara bu kadar karşı çıkmak bir kibir göstergesi değil mi? ukalaca, saygısızca yazılan uyarı mesajlarına bir lafım yok, onlara kızmakta haklsınız; ama nazikçe, usulünde yapılan uyarı mesajlarını dikkate almamak, kızmak ve hatta bazılarının yaptığı gibi küfür etmek bir kişilik zayıflığına delalet değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın