resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 997
    an itibariyle maalesef sağ bek için değil, sağ kanat bek için daha ideal futbolcumuz.

    fiziksel olarak yeterli değil. nedeni önemsiz. durum bu.

    maç ritmi yok. bir zahmet. hiç oynamadı neredeyse. bu nedenle takımla, oyunla ilişkisi de düşük.

    ve kendine güveni aşırı düşük.

    25 eylül 2024 galatasaray paok maçında bir pozisyon var mesela. barış alper çizgiye basmış, jelert içte kalmış. defansı üstüne çeken barış, yarı demarke haldeki jelert'e veriyor. jelert tekrar önü kapalı barış alper'e dönüyor. barış da gelişi güzel bir orta yapıyor.

    jelert'in orta kalitesi daha iyi. jelert daha uygun pozisyonda. normalde yunus'un fenerbahçe maçında osimhen'in göğsüne ortaladığı gibi açması lazım o ortayı. hemen hemen aynı pozisyon, yunus ile jelert' inki. yapması lazım onu ama yapmıyor. özgüven...

    neden sağ kanat bek diyorum, arkasında davinson olması iyidir. barış yorgun, süper lig maçlarında o savunma desteğini tam gücüyle vermiyor, veremiyor.

    üstelik jelert yapışkan bir oyuncu, inatçı. geçilse de bırakmıyor. geçildiğin de arkasında davinson'un olması, tekrar yapışmasına daha olanak sağlar. ya da davinson'dan sekeni toplar. davinson da geçilmiş ise dediğim gibi tekrar yapışabilir ve davinson'un tekrar pozisyon almasına zaman tanır.

    sallai ve jelert arkalı önlü olabilirdi. ama tüm kanadı rotasyona sokmak ne kadar sağlıklı emin değilim.

    bence 4lü savunmanın beki için ne rotasyon ne takım dinamikleri ne mevcut oyun kurgumuz ne de jelert' in kendisi hazır değil.

    gelgelelim oynaması bizim adımıza çok önemli. özellikle ara transfer dönemine kadar. kanat, bek ve kanat bek pozisyonlarımızdaki rotasyonumuz için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın