• 1
    25. şampiyonluk yolunda 2024-25 sezonunda sahip olduğumuz forvet hattı.

    wilfried zaha kerem aktürkoğlu ikilisinin ayrılığıyla takımın gol yükünün bu üçlü tarafından çekileceği, geri kalanınsa nasıl dağılacağı sorunu vardı kafalarda.

    2023-2024 sezonunda ligde kerem aktürkoğlu 12 gol, 6 asist ve wilfried zaha 9 gol, 3 asist üretmişti. geçen sene ligde ürettiğimiz 92 golün 21'i bu ikiliden geldi.

    yolları ayırdığımız bu kanatlar yerine kadroya kattığımız kanat oyuncusu roland sallai pek skorer bir isim değil; geçen sezon 27 lig maçında 3 golü var.

    peki bu 92 golün 25'ini atan kralın yanına aldığımız osimhen ve batshuayi beraber ve/veya yedekli biçimde kaç tane atacakta da biz bu kaybı tolere edebileceğiz.

    eline kağıt kalem alan hesap kitaba düştü; mertens geçen sene zaten 9 atmış, bu sezon daha kaç atacak, torreira desen yılda 1 tane atsa kutluyoruz, barış alper 6 atmıştı, hadi o biraz daha artırsın diyelim derken işin içinden çıkamıyorduk.

    ligin* geride kalan 6 haftasında 20 golümüz var;
    barış alper yılmaz 4,
    dries mertens 3,
    michy batshuayi 2,
    ayrılan kerem aktürkoğlu 2,
    gabriel sara 2,
    abdülkerim bardakçı 2,
    mauro ıcardi 1,
    yunus akgün 1 ve davinson sanchez1 şeklinde dağıldı.

    black panther'in* henüz golü yok, icardi sakatlık falan derken 1 ve batshuayi 2 derken bu üçlüden 6 haftada 3 gol bulabildik. sezon genelinde bu isimlere en az 60 yazmak durumunda kalıyorduk.

    ligin ilk 2 haftası kayıp olarak nitelendirilebilir, adana demirspor maçını* da oyun olarak değil ama skor olarak yapabildiğimiz bir maç olarak düşünüp rizespor maçını* diye başlangıç olarak kabul edersek kalitesi ve baskısı artan oyunumuz ekstra golcüler çıkardı diyebiliriz.
    tempolu ve baskılı oyunumuz daha fazla korner/duran top kazanmamıza ve farklı isimlerden gol bulabilmemize katkı veriyor.

    3 maçtır*** ceza sahasına o kadar fazla adam sokuyoruz ki şampiyon olduğumuz son 2 sezonda bile çok eksikliğini hissettiğimiz bir durumdu bu.
    arkası dönük osimhen'e attığımız toplar sonrası inanılmaz bir iştahla ceza sahasına 5-6 adam sokabiliyoruz.

    dün derbide bile* golleri lucas torreira gabriel sara dries mertens üçlüsünden bulduk.

    mauro icardi michy batshuayi victor osimhen üçlüsünün yarattığı korku, savunmaların bu isimlere konsantrasyonu ve bizim iştahlı oyunumuz sayesinde forvet hattımız dışındaki isimlerin gol sayısında artış göreceğiz gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın