• 198
    maçın şifrelerini say deseler;
    1-)sakinlik
    2-)ikili mücadele

    hırs yapmaktansa sakin kalmalıyız çünkü fazla hırs, aklı da mantığı da saf dışı bırakır. rakip ortamı mı gerdi?
    bırakın gersinler. provokatör futbolcuları tahrik mi ediyor seni? bırak etsin boş ver.
    eğer sen kalkıp cevap verirsen ekmeklerine yağ sürersin. salla gitsin.

    bunu en iyi anlatan şöyle bir fotoğraf var: https://gss.gs/ymv.png
    sen sakinliğini korursan, o kuş elbet sana yem olur lakin sen aceleci davranırsan uçurumdan düşen sen olursun. aman dikkat.

    ikili mücadele ise zaten olmazsa olmazdır. defans, bek, kanat veya forvet hattında ipler bizim elimizde olmasına karşın orta sahada da onlar daha avantajlı. bu avantajda öyle yabana atılacak bir avantaj değil çünkü orta sahaya direnç katamazsak yarı alanımıza çok kolay gelirler. aynı şekilde hücuma kalkıp da sonuçlandıramadığımız ataktaki dönen topları da hep toplarlar. bu da atak devamlılığımızı engellediği için oyundan düşmemize sebebiyet verir. o yüzden özellikle orta sahada oynayan oyuncularımızın canını dişine takmaları gerekiyor. sırf bunun için mertens'i keselim, berkan'ı oynatalım da demiyorum. böyle yaparsak hücuma kalkmamız bir hayli zorlaşır. bu yüzden mertens oynamaya devam etsin ama torreira-sara ikilisi de hem sonuna kadar savaşsın, ki bundan eminim, hem de basit top kaybı yapmasın.

    şimdi bir de şöyle ek bir bilgi ve beraberinde kadroyla ilgili görüşlerimi belirteyim;
    çağlar'ın maç başı hava topu kazanma oranı çok düşük. aynı şekilde becao, djiku ve mert'in de yerden ikili mücadele kazanma oranları çok çok düşük. oosterwolde ise her ikisini ortalama yapıyor.
    şimdi barış'ı sağa atarsak, oosterwolde'yle yapacakları mücadelelerde bir hayli yıpranır. onun yerine barış'ı sol kanatta, yani mert'in savunduğu kanatta oynatırsak o kanadı pert edebiliriz. sağ kanatta ise yunus'u oynatmak yerine sallai'yi oynatmalıyız. eğer yunus oynarsa ezilebilir ama sallai hem fiziki yapısı hem de gelgitleriyle rakibe baya zorluk çıkartır. forvette zaten osimhen oynayacak ve onu da mümkün olduğunca becao veya djiku ile eşleştirecekler ki hava topu alamasın. e osimhen gibi birini de kim olursa olsun mümkün değil tutamaz. yani biz rakibin bu zafiyetlerini akıllı bir kadroyla ince ince işlersek, osimhen ve barış'ın gol bulmama ihtimali yoktur.
    e tabi kendimizce üç beş bir şey karalıyoruz ama derbi maçı sonuçta, çok şaşıracağın bir oyuncu bir anda maça damgasını da vurabilir belli olmaz bu işler. biz sakin kalalım, ikili mücadelelerde de ayakta kalalım yeter. gerisi zaten kendiliğinden gelir.
    başarılar aslanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın