2009-10 NBA Final Rövanş Maçı
03:00 Staples Center
94 - 103
  • 4
    2010 nba finallerinin şahsi görüşüm en kritik maçı. bu sezon iki takımın aralarında oynadığı maçlara bakıldığında los angeles lakers'ın 3-0 lık üstünlüğü var boston celtics'e karşı. bu, seri başında olduğu gibi bu maçta da boston üzerinde psikolojik baskı yaratacaktır.

    bunun dışında final serilerinin 2-3-2 şeklinde gitmesinden ötürü bu maçı los angeles lakers'ın kazanması, kupaya büyük bir adım atarak yaklaşmak anlamına gelecektir. zira deplasmanda üst üste oynanacak olan 3 maçın en az birisinden los angeles lakers'ın galip çıkacağını düşünüyorum. phil jackson'un tecrübeleri, kobe bryant faktörü, formda bir gasol ile zor olmayan bir olasılık sonuçta.

    öte yandan maç öncesinde pau gasol'ün, "garnett eskisi gibi değil" şeklindeki açıklamaları maç öncesi biraz olsun gerginliği artıracaktır. ilk maçta artest'in paul pierce karşısında verdiği "burası bizim çöplüğümüz" mesajından sonra pau gasol de saha avantajından faydalanmak istemiş olacak ki böyle bir açıklama yapmış. garnett'in kişiliği yapısı hırs yapması muhtemel fakat yavaşlayan dizleri ile ne kadar eskie dönüş yapar bilinmez.

    boston celtics cephesinden başlayacak olursak ilk maçta verdikleri hücum ribauntlarına çare bulmak zorunda oldukları aşikar. zira ilk maçtaki mağlubiyetin en önemli sebebiydi belki de lakers uzunlarının boston pota altındaki etkinliği. özellikle de hücum ribauntları konusunda.

    bunun dışında paul pierce'a destek olarak ray allen'ın yalnız kalması, boston'un skor gücünü etkiledi haliyle. sanıyorum hırslı bir garnett bu maçta daha çok top kullanacak ve daha çok sayı bulacaktır.

    boston celtics'in son 8 maçtır 100 sayının üzerine çıkamıyor olması, bu maçta kritik bir istatistik oluşturuyor. karşı tarafa baktığımızda ise los angeles lakers 11 maçtır 100 sayı barajını geçmiş. yani 2. turdaki utah serisinden itibaren. bu yönüyle bakıldığında skor sıkıntısı pek çekmeyen bir takım durumunda los angeles lakers. fakat boston'un savunma çıtasını yukarıya çekecek olması, kobe üzerinde nasıl bir savunma stratejisi uygulayacakları merak konusu. kobe şu play off lar itibariyle kariyerinin en olgun dönemlerini yaşıyor. hatırlayalım, kobe batı finalinde phoenix'i eledikleri maç sonunda final serisi için, "ne kadar olgunlaştığımızı göreceğiz" tarzında bir açıklamada bulunmuştu. işte bu sözün tanımı için bulunmaz bir örnek olacaktır 2. maç.

    los angeles lakers cephesinde ise kobe bryant tamamen maça konsantre olduğunu açıklamış. eh, intikam için yanıp tutuşuyor, dolayısıyla her şeyi eksiksiz yapmak istiyor olmalı. fakat bu maçta daha zorlanacağı kesin. işte bu durumda kobe'nin takımı oynatabilme yeteneği ön plana çıkacaktır sanırım. atmak değil de attırmaya odaklandığında neler yapabileceğini iyi kötü herkes biliyor. fakat lakers oyuncularının bu şansları nasıl değerlendireceği ufak bir soru işareti.

    bir parantez de andrew bynum'a açalım, ilk maç dizindeki sakatlık onu pek etkilememiş gibi gözüktü performans itibariyle. ikinci maçta o'nun göstereceği performans sanırım lakers adına en kilit unsur. odom'un 4 numarada garnett ve perkins'e sorun çıkarması pek muhtemel gözükmüyor.

    çok uzatmayayım, gerek alıntılarla, gerek kendimden bir şeyler yazmak istedim. kafa kafaya, farkın sürekli tek hanelerde kalacağı, sertlik, savunma vs. adına pek çok güzelliğin yaşanacağı 2010 nba final serisinin en kritik maçı olacaktır sanıyorum. kan çıkması da muhtemeldir, kaan kural'a sevgilerimi sunuyorum.*

    son olarak boston celtics sempatizanı arkadaşlara da başarılar diliyor, bu maç için tophane'de buluşan lakerstr üyelerini de selamlıyorum.

    edit: normal sezonda durum 1-1 miş. x factor kardeşim düzeltti sağ olsun. 2 takım da 2 maçı deplasmanlarda 1 er sayı farkla kazanmışlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın