• 14
    8. turunda açık kategoride karadağ'ı, kadınlarda da filipinleri 2.5-1.5 ile yendiğimiz olimpiyatlardır. her iki karşılaşmayı da aslında 3-1 gibi bir skorla kazanmamız işten bile değildi ama oyun sonlarını tam olarak istediğimiz gibi getiremedik. biraz da özellikle açık kategoride emre can'ın maçının berabere bitmesinin de bize galibiyet getireceğinin garanti olması durumu da biraz olsun bu skoru mümkün kıldı. mustafa yılmaz maalesef yine ilk masada kaybetti. magnus carlsen ile oynadığı maçı hariç tutarsak bu olimpiyatlarda mustafa resmen hiç yok. sadece ilk turda porto rikolu fide master unvanlı rakibi edgardo almedina'yı yenmeyi başarmıştı. ondan sonra carlsen maçı haricinde puanı yok. 2. masada ise ediz gürel bildiğimiz gibiydi. 8 maçında 7. galibiyetini aldı ki olimpiyatların en iyi 2. masa performansına sahip. aman nazar değdirmeyelim. 3. masada yağız kaan erdoğmuş tekrardan galibiyetlerine başladı. oyun başında bir ara kayıpta kalsa da sonrasında kazanç konuma geçip oyun sonunu da iyi getirdi. emre can ise açılıştan iyi çıkıp oyun sonuna ciddi üstünlükle girmesine rağmen kendisinin muhtemelen en büyük eksikliği olan oyun sonunu oynayamama problemine kurban gitti. onun masası son biten karşılaşmaydı ve beraberlik bize yetiyordu ama çok üstün konumdan galibiyeti kaçırması hoş olmadı.

    kadınlarda ise filipinleri 2.5-1.5 ile geçtik. ilk masada ekaterina atalık bize güzel bir at-fil matı izlettirdi. 2. masada ise betül cemre kadıoğlu kayıp konumdayken ters renkli fillerle kalmayı başararak beraberliği kurtardı. aslında betül cemre'nin kayıp konumda olduğu anlarda diğer masalarda üstün konumdaydık ve orayı kaybetsek dahi ufukta 3-1'lik bir galibiyet gözüküyordu. ama beraberlik kesmesinin ne kadar değerli olduğu oyuncuların süreleri daralınca ortaya çıktı. gülenay aydın'ın rakibi hippo açılışı yaptı ve gülenay açılıştaki ve sonrasında oyun ortasındaki ufak üstün konumunu tam olarak değerlendiremedi. oyun sonuna doğru hatta bir ara ufak kayıp konumdaydı ama o da berabere kesmeyi başardı. açıkçası gülenay'ın kendi standardının altında kaldığı bir müsabaka oldu. rakibinin tuhaf bir açılış tercih edip tahtayı karıştırması muhtemelen bu sonuca götürdü. son masada ise hayale batur siyahlarla açılıştan ufak üstün çıkmasına rağmen oyun ortasında pasif hamleler ile bir nevi beraberliğe razı oldu. haliyle katya ile kazanıp diğer masalarda kaybetmeyerek 2.5-1.5 galip geldik.

    açık kategoride tekrardan 16.'lığa kadar yükseldik. kadınlarda da şu anda 15.'yiz. eşleşmelerin bir hayli zorlu olacak. açık kategoride turnuvanın 13 numaralı seribaşı olan ve şu anda 9. sırada bulunan ispanya ile eşleştik. tüm oyuncuları 2600 üstü elolu bir ülke ispanya. yine de ilk 2 masada bu olimpiyatlarda kısmen problem yaşadılar. bizim mustafa'dan bulamadığımızı onlar da ilk masada alexei shirov'dan bulamamış durumdalar. ikinci masada ediz'in üstün gelebileceğini düşünüyorum. ama 3. ve 4. masalarda direnmemiz biraz zor. olur da yağız kaan beraberlik kopartabilirse ufak bir şansımız olabilir. ama ediz'in kazandığı ve yağız kaan'ın berabere kaldığı bir senaryoda bile diğer maçları kaybettiğimiz durumda 1.5-2.5 ile kaybediyoruz. nitekim ben bu karşılaşmanın 1-3 biteceğini düşünüyorum zaten. umarım ediz'in namağlup serisi devam eder. kadınlardaki eşleşmemiz ise daha da felaket. 4 numaralı seribaşı çin ile eşleştik. kadınlarda gm'ye sahip az sayıda ülkeden bir tanesi çin. çin'in kimi yedek bırakacağı da önemli ama bir ihtimal ilk ve son masada şansımız olabilir. katya'nın iyi bir performansı belki bir beraberlik getirebilir. benzer şekilde 4. masada da olur miaoyi lu ile gülenay aydın denk gelebilirse yine bir beraberlik gelebilir. fakat bu maçın kağıt üzerindeki en muhtemel sonucu maalesef 0-4 şeklinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın