resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14034
    galatatasaray'ın başında ligde şu ana kadar 81 maça çıktı ve bu maçlardan 68 galibiyet, 7 beraberlik, 6 mağlubiyet çıkardı. maç başına puan ortalaması da 2.60.
    6 mağlubiyet aldığı takımlardan 4'ü anadolu kulüpleri olurken diğer ikisi de fb ve bjk.
    okan hocanın kariyeri boyunca en çok puan kaybettiği takım kayserispor.
    toplam 12 derbiye çıktı ve bu maçlardan 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
    okan hoca geldikten sonra üst üste 2 lig şampiyonluğu yaşadık.

    evet, avrupa kupası maçlarında ve son iki derbide bekleneni veremediğimiz doğrudur fakat bunu genelleştirip "okan hoca büyük maçlarda tökezliyor" demek çok yanlış. sonuçta istatistikler yalan söylemez, alın bakın kapı gibi duruyor orada. ya genelleştirmeyeceksiniz, ya da cümlenin başına 'son zamanlarda' getireceksiniz. eğer "son zamanlarda büyük maçlarda tökezliyor." derseniz evet ama öbür türlü olmaz.

    avrupa ligi maçları özelinde de eleştiri yapılırken sparta prag veya young boys maçlarıyla lafa giriliyor ama aynı takımın manchester maçlarından hiç söz edilmiyor. münih maçındaki muhteşem oyunumuz görmezden gelinir. tamam, puan alamadık ama münih'in geçen sezon yarı final oynadığını da hatırlatayım.
    prag maçında da ne olduysa 10 kişi kaldıktan sonra oldu. ikinci maçın 70. dakikasına kadar turu geçen biz iken, kırmızı karttan sonra tamamen dağıldık.

    bakın bu söylemlerim bahane değil hakikattır. neredeyse 2.5 sezon boyunca kazanmadık maç, alınmadık kupa bırakmıyorsun ama son 4 ayın maçlarına bakarak başarısız damgası yediğini düşünsene nasıl zoruna gider. işte okan hoca'ya yapılan da bu. bazen bende eleştirdim ama gerçeği de göz ardı etmemek gerekiyor. sonuçta bu adam geldiğinden beri kupa kazanıyor muyuz? evet. o zaman başarılıdır.
    özellikle büyük maçlarda formsuz olması da son 4 ayda ortaya çıkmıştır. eminim ki ilerleyen süreçte rüştünü tekrardan ispat edecektir. eleştirilerin hedefi olmamak ve rüştünü ispat etmek zorunda olmayacağı tek süreç, lig, avrupa vs. demeden her sezon bütün maçları tek tek kazanacağı süreçtir. gerçi onu bile yapsa bu sefer de jest ve mimiklerinden dolayı falan eleştirilir.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın