resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4206
    17 eylül 2024 galatasaray gaziantep fk maçında attığı gole çok sevindim. golden önce kale ağzında bir pozisyonu vardı. çok net sıfır temasla topu dışarı attı. tahmin ediyorum o kadar hızlı o toptan kurtulmak istedi ki hata yapmaktan o kadar rahatsız oldu ki şutunu çekemedi. destek ayağını güvenli bir şekilde sabitleyemedi gibi gördüm. bu hissiyatı günlük hayatınızda da yaşamışsınızdır. sosyal fobinin bir türü olarak tezahür ettiğini deneyimlemişsinizdir belki. iş kolaylaştıkça tuhaf bir şekilde üzerinizde yarattığınız baskı artar ve kendini gerçekleştiren bir kehanet yaratırsınız.

    attığı golde belkide bunun da etkisiyle hemen hamlesini yapmadı. daha rahat hissettiği anda golünü attı. daha önceki anıyla mücadele ederek de golünü attı. çok hoşuma gitti bu.

    kerem net bir şekilde iç orta saha koridorunda konumlanıyor. 2 maçta en az 3 tabela yaptı 1'i yazıldı. 1'ini demin dediğim gibi kendisi kaçırdı diğerini de -neden konuşmuyoruz bilmiyorum- harika bir asist olmasına karşın bats kaçırdı. saha içine gayet fazla giriyor. kerem aktürkoğlunu kaybedince insanlar haliyle gol ve asist katkısından endişe ediyor. ancak daha temelden bir problem var. kerem'i sahanın herhangi bir yerine koyun ve salın o bir şekilde pozisyon oluşacak alanı bulur ve monotonluğu kırar. adamın harika bir topsuz koşu ve alanı algılama becerisi var. bunu yunus'tan beklemek en başından sprinter olmadığından dolayı haksızlık olur. yinede oyun planımız (okan hocama da helal olsun çok hızlı bir şekilde farklı planlarla gelebiliyor) yunusa enine dar dikinde de saha içinin olduğu hatları verdiğimizde bu topsuz eylemleri alabiliriz. kerem burada çok fazla katma değer koyuyordu. aynısını almak zorunda değiliz. ama bu katma değerini bir kısmını takımca yaratabilirsek harika olur. yunus da buradaki silahlarımızdan biri olabilir dar alanlarda.

    hocanın yorumlarından kendisini beğendiği çok net anlaşılıyor. biz taraftarız, yüzeysel bakarız. yüzeysel bakmayanlarımız bile kalabalık içerisinde erir. bu işin olayı bu. yunus'tan alınan bizim normalde görmediğimiz verim alınan yerler var. bizi değil hocayı dinlemesi lazım. biz sabaha kadar bu sahada ne yapıyor deriz oysa yunus sahada alanlar kapatıp doğru koşuları yapıp hocadan övgüleri alır. boey, kerem, barış, rasicha vs vs onlarda yapabildiğimizi yunus'la da yapabiliriz. yunus'un cv iyi arkadaşlar. oldu artık. tabiki daha gelişebileceği yerler var ve gelişecek. yine de şu an yunus gerek kendi planlaması gerek alt yapı olarak verimli bir projedir. zira futbolcu çıktı yunus. dediğim gibi cv de iyi. bu saatten sonra üst düzey futbolda olacak. şimdi -umarım- bizde alan bulup bu alanı sabitlemesini -rotasyonda olur veya belki ilk 11'de neden olmasın- izleyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın