resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14020
    bir kesim taraftarın hala anlamadığı bir şey var. dünyadaki bütün spor dallarında rakipler oynanan oyunu çözmeye ve doğru planlamayı yapmaya çalışırlar. bu yüzden herhangi bir takımın sürekli başarı göstermesi kolay olmuyor.

    bizim mesele de tam olarak burada başlıyor. okan hoca ilk sezonuna aslında iyi de başlamadı ama zaman geçtikçe kadroyu ve oyunu oturttu, bu da beraberinde başarı getirdi. fenerbahçe’yi içeride dışarıda yenmesi, derbilerdeki başarısı takdire değer şeyler tabi ki. küçümseyen varsa aklı başında değildir. sorun, geçen sezonun ikinci yarısında özellikle son kopenhag maçında başladı. kazanmak zorunda olduğumuz bir maçta rakip oyunumuza önlemler alarak bizi alt etmeyi başardı. sonrasında oynanan prag maçlarında bize karşı oynanan oyun da diğer rakiplere aslında oyunumuz için bir çözüm göstermiş oldu. bu çözümü anadolu kulüpleri de görmedi mi? tabi ki gördüler ama bize karşı bu çözümü uygulamada kaliteleri yeterli gelmedi. fakat beşiktaş’a karşı kazandığımız maçta bile çok zorlandık. fenerbahçe ise sahip olduğu güçlü kadro ile tıpkı bize karşı çözümü bulmuş takımlar gibi orta sahamızı kilitleyince hiç ama hiçbir şey yapamadan kendi sahamızda maçı kaybettik. aslında ismail kartal sabahtan akşama kadar düşünüp o oyunu oynatmadı, sadece oyun kopyaladı.

    yeni sezon öncesi ise beklenti bir değişiklik yaratmaktı. artık çözülmüş bir oyun anlayışınız varsa daha iyisini, daha güçlüsünü üretmek üzere yeniliğe yönelmek gerekir. peki okan hoca ne yaptı? her şey mükemmelmiş gibi aynı düzende devam etti. hazırlık maçlarında o “beklenen ve gereken” değişikliklere yönelik herhangi bir şey göstermedi. süper kupa maçında aynı tas aynı hamam ile fark yedik, şampiyonlar ligi elemelerinde de büyük bir hezimete uğradık.

    hala meseleyi anlamamakta neden bu kadar ısrar ediliyor asıl ben anlamıyorum. ortada hala oynan ve anadolu takımlarına karşı iş yapsa da güçlü takımlara karşı oynandığında ciddi problemler yaratacak bir oyun planı var. bunu futbolu gerçekten bilen, doğru yorumlayan o kadar kişi dile getirirken hiç mi acaba doğru söyleniyor olabilir mi diye düşünülmez? biz okan hoca değişsin değil, her iyi teknik direktörün yapması gerektiği gibi değişiklik yapılsın, çözüm üretilsin istedik. fakat young boys rövanş maçı ise ortada bir çözüm olmadığını, oynanan oyuna aşık olunduğunu ve bize büyük sıkıntıların kapıda olduğunu gösteren en büyük done idi.

    şu ana kadar ligde oynadığımız takımların hepsi zayıf ve kalitesiz takımlardı. hiçbiri ölçüt falan olamaz. şu takımlara karşı oynadığımız oyun ve düzende güçlü bir takıma karşı oynasak bizi yine haşat ederler. şu an tek beklentim, okan hocanın bahsettiği sistem değişikliği. umarım doğru bir şekilde kurgulanmıştır. çünkü değilse bizi çok zor bir sezon bekliyor. anca anadolu takımlarını yener kendimizi avuturuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın