resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13983
    fatih terim'in severim ama maalesef fatih terim özellikle 2019-2020 sezonundan itibaren başarısızlık karşısında dikkatleri başka yöne çekme politikası uyguladı ve bu politika özellikle duygusallığı ağır basan galatasaray taraftarını çok olumsuz etkiledi. fatih terim'e göre galatasaray'ın oynadığı kötü futboldan reklam departmanlarının telefon ettiği spor servisi müdürlerinden kulübün yöneticilerine (fatih hocanın tabiri ile iç düşmanlar) kadar herkes sorumluydu ama bir tek yine kendisinin tabiri ile yalnızlaştırılan florya tertemizdi. bu demagoji, bu hamaset galatasaray'ın kapısından içeri girmemesi gereken bir şeydi ama maalesef sokuldu. 10 ocak 2022'de fatih terim galatasaray'dan ayrıldı ama bıraktığı bu dikkatleri başka yöne çekme ve içeride-dışarıda hayali düşman(lar) yaratma mirası bir kısım taraftar özelinde okan buruk konusunda devam ediyor.

    yüzde bir, belki de binde bir olarak ifade edilebilecek şahsi düşmanlık besleyen bir kesim dışında galatasaray'da (yani içeride) okan buruk'a düşmanlık besleyen hiç kimse yok. taraftarlar arasında yok. genel kurul üyeleri arasında yok. yöneticiler arasında da yok. dolayısıyla okan buruk'un içeriye karşı verdiği bir savaş falan yok. teknik direktörümüz okan buruk'a dair taraftarın eleştiride de, övgüde de kıstas alması gereken tek bir husus var. o husus da futbol. iyi futbol. doğru futbol. modern futbol. galatasaray'ın başarıda süreklilik sağlayabileceği bir futbol. bu var mı, yok mu? konu bu. var olduğunu düşünenler büyük, örnek galatasaraylı değiller. tıpkı galatasaray düşmanı olmadıkları gibi. olmadığını düşünenler de galatasaray düşmanı değiller. tıpkı büyük, örnek galatasaraylı olmadıkları gibi. bu noktada ayrımı iyi yapmak, tarafların tespitlerine objektif şekilde yaklaşmak ve en önemlisi ötekileştirmemek/düşmanlaştırmamak gerekir. galatasaray'da futbol takımına ve/veya futbol takımının teknik heyetine karşı pozisyon alan bir "iç düşman yapılanması" yok. farazi bir şey bu. fantastik kurgu. bunun altını kalın harflerle çizmek lazım.

    kendi fikrimi, kendi pozisyonumu ifade ederek bu girdiyi tamamlayayım. galatasaray'ın 2022-2023 sezonundan itibaren ligdeki rakiplerinin birçoğuna karşı çok büyük bir kalite farkı var. fenerbahçe ve kısmen de beşiktaş bu kalite farkının istisnai takımları. diğerleri ile aramızda çok büyük bir sıklet farkı var. 2024-2025 sezonu özelinde bütçe olarak da, oyuncu kalitesi olarak da bu fark çok daha bariz bir şekilde ortada. bundan sebep de 5-0'lık beşiktaş maçındaki yenilgiye ve o günkü fiyasko futbola dair eleştirileri okan buruk 5-1'lik adana demirspor galibiyeti ile telafi edemez. benim gözümde en azından. tıpkı iki maçta da kaybedilerek veda edilen şampiyonlar ligi ön elemesinin telafisi 5-0'lık rizespor maçı ile olmadığı gibi. hatay, konya, adana, rize. yarın gaziantep (inşallah kazanacağız). bu maçlarda alınan galibiyetlere sevinirim, mutlu olurum bir galatasaraylı olarak ama okan buruk başta olmak üzere teknik heyetten kimseyi tebrik etmem. bu galibiyetler ile okan buruk'un kendisini eleştiren kişilere karşı taktığı tabiri caizse bir kapak da yok. young boys'a karşı rezil olup şampiyonlar ligine veda etmenin iadeli taahhütlü postası rizespor ile olmaz. ne ile olur peki; fenerbahçe'yi ve paok'u yenerek olur. kıstas odur. ölçü odur. kriter odur. bizim seviyemiz budur. dolayısıyla okan buruk'u eleştiren insanları düşmanlaştırmak ve alınan iki lig galibiyeti ile bir hesaplaşma arayışına girmek hiçbir galatasaray sözlük üyesine bir fayda sağlamaz. çünkü birincisi galatasaray'da şahsına münhasır bir okan buruk düşmanlığı yok. ikincisi de okan buruk'un eleştirilen ve hedef maçlardaki sonuçlara dayanan futbol anlayışının telafisi adana ve rize maçlarında değil. bir kesimin susması, hatta okan buruk özelinde özeleştiri yapması isteniyorsa; adres uefa avrupa ligi grubumuzda, adres oynayacağımız derbi karşılaşmalarında. o günlere kadar, o günlerde alınacak sonuçlara kadar kartlar açık. herkes için açık. bazı şeyleri daha fazla zorlamamak ve insanların sinir uçlarıyla oynamamak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın