resim
Vincenzo Grella
Görev:As Başkan
Takım:Catania
Yaş:44
Uyruk:Avustralya
  • 48
    galatasaray'in oynamak istedigi sistemde orta gobekte yabanci oyuncu olmasi gerekliligi nedeniyle alinmak istenen oyuncudur.

    30 kusur yasinda premier league'in orta duzey takimlarinda oynamis, bize gelmeden once de kariyerine west ham'da devam eden lucas neill'in takima oyun zekasi ve teknigiyle kattiklari ortadayken bu transfer nasil mantiksiz oluyor onu da anlamak mumkun degil. bence turkiye'de taraftarlarin anlamasi gereken cok onemli bir sey var o da turk oyuncularin ciddi oyun zekasi eksigi oldugu. arda'nin da ifade ettigi gibi turkiye'de oyuncular pozisyon bilgisi, oyun zekasi ve futbol altyapisini almadan ust takimlara cikiyorlar; cunku altyapi hocalari bunu ogretecek bilgiye sahip degil. bu durum ciddi futbol bilgisi gerektiren ozellikle stoper ve on libero mevkiinde oynayan oyuncularda sikinti yaratiyor. neill servet'ten cok daha iyi bir oyuncu oldugu için degil, futbolu cok daha iyi bildigi, nerede calim atilir, nerede uzun vurulur, ayak ici ne zaman, disi ne zaman kullanilir gibi konularda cok iyi egitilmis oldugu icin takimimiza daha cok katki verdi, taraftarin gozbebegi oldu. turk milli takiminin en onemli zaafinin stoperler oldugunu bildigimiz, on libero icin yillardir her turlu terbiyesizligine ragmen emre'ye sarildigimiz (diger onliberomuz da devsirme aurelio'dur, bakalim o olmayinca ne yapacagiz) ortadayken; yani bu bolgelerde bilgi eksikligi nedeniyle adam yetistiremiyorken (mehmet topal valencia'ya daha cok kesici ozelligi nedeniyle alinmistir; top teknigi ve oyun zekasi zaafini gidermezse onun da yurtdisi kariyeri kisa surer) halen bu bolgelere turk oyuncu istemek bana garip geliyor.

    butun bu nedenlerden rijkaard'in oynamak istedigi sistemde sadece stoperlerin biri disinda bu iki bolgede (yani stoper ve onliberolar) hic turk oyuncu olmamalidir. galatasaray altyapisi da artik ciliz yetenekli oyuncu yetistirme sapkinligindan kurtulup, futbol bilgisi verecek antrenorlerle onlibero ve stoper gibi bolgelere turk oyuncu yetistirmeye baslamalidir. cunku futbolun geleceginde bu iki bolge hayati onem tasiyacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın