resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 10827
    9 eylül 2024 türkiye izlanda maçı’nda yapabildiklerini gördük. 3 sezondur sık sık gördüklerimiz bunlar zaten.

    birde yapamadıkları var kerem’in. bir kısmı fundamental olarak artık yapması mümkün olmayanlar , bir kısmı da mental sebeplerle yapmayı reddettikleri.

    öte yandan, maç içinde iniş ve çıkışları çok yüksek bir oyuncu kerem. 6’lık maçlarının ve 9’luk maçlarının ortalaması onu kağıt üzerinde 7,5 yapıyor ama güvenilir bir oyuncu haline getirmiyor. örneğin, 2023-2024 sezonunda ligde attığı 12 golün 8’i 4 maçta gelmiş. 2022-2023 sezonunda attığı 9 golün 5’i iki maçta, yaptığı 12 asistin 7’si 3 maçta gelmiş.

    topu mümkün olduğunca kaleye yakın aldığında, türkiye ligi seviyesinde her zaman aranan kan olacak bir oyuncu. galatasaray’ın vasatı en az kerem seviyesi olmalı.

    ancak benim hayal ettiğim avrupa’nın parmakla gösterilen modern galatasaray’ında ilk 11 oyuncusu olacak seviyede değil kerem. hayal ettiğin galatasaray’ın her şeyi tam da kerem mi sorun derseniz sonuna kadar haklısınız. ama şu an konumuz kerem.

    sonuç olarak, içinde bulunduğumuz spor ortamının ve yönetim zaafiyetimizin de etkisiyle de gelişim eğrisi durmuş bir oyuncu bana göre kerem. benim çok önem verdiğim, barış alper’de olan atletik anomaliye de sahip değil. o yüzden, kendisi de niyetliyken bu yaz satılması salt olarak sorun değildi benim için.

    burda doğru soru nasıl satılmalıydı? eren sami dinkçi gibi bir potansiyel ikna edilip kadroya katılmalıydı mesela. 2 haneli paraların dağıtıldığı transfer döneminin başında 1 milyon euro için oğuz aydın’ın kulübü ile 1 ay pazarlık yapılmamalıydı mesela. bu meselalı cümleleri çoğaltabiliriz. sonra alınan ikamelerle birlikte kerem için de 20 milyon euro bonservis belirlenip yaz kampına girilmeliydi. kerem’de yeni gelenler de canına dişine takıp ben daha potansiyelliyim yarışından galip çıkmalıydı.

    kerem için istenilen teklif gelmez, yerine gelen de çok iyi performans gösterirse ağustos’ta kiralarsın gerekirse kerem’i. tıpkı geçen sene yunus’ta, berkan’da yaptığımız gibi. hem avrupa görür kafası rahatlar, oyuna bakışı gelişir ve bizi özler. 20’lik oyuncu olursa parayı veren alır. olmazsa da kötü kerem 12 eder zaten. bu arada belki kiradan döndüğü sene barış’ı ya da yerine aldığın oyuncuyu satmış olursun. kerem’i kadroya monte eder yoluna devam edersin.

    sonuç olarak, galatasaray yönetilemiyor. yönetilemedikçe bugün kerem, 10 yıl önce arda, 20 yıl sonra mehmet üzerinden bir tartışma başlıyor. sorunun kökünü çözmeden de bu döngü bitmeyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın