resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Lyon
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4652
    lyon'a kiralık olarak giden eski futbolcumuz.

    taraftarımız zaha hakkında büyük yanılgıya düşüyor. anlıyorum, ortam negatif ve ardı ardına topçular gitmeye başlayınca doğal olarak "problem hocada mı?" deniyor. belki de öyle bilemiyorum ama emin olduğum bir konu var ki; zaha ile ilgili sorun hocada değil, zaha'nın kendisindeydi.

    zaha, çok yetenekli ve üst düzey bir futbolcu fakat galatasaray'daki sosyal yapıya karakteri pek uymadı çünkü geldiği yerde icardi galatasaray'da hangi roldeyse kendisi de öyleydi. doğal olarak buraya geldiğinde sıradan futbolcu muamelesi görmek kendisini biraz afallattı. bunu da kabullenemediğini düşünüyorum.

    karakter olarak da kendi gözlemim; zaha biraz içe dönük, introvert ve negatif yanı ağır basan bir tip. saha içindeki vücut dilinden de bunu okuyabiliyoruz. her şeye el kaldırmalar, söylenmeler... ve bunları takım arkadaşlarına yapıyordu. doğal olarak takım ve taraftar tarafından antipatik karşılanıyordu. geçen sene bu el kol hareketleri hakkında demediğini bırakmamıştı kimse.

    geçtiğimiz sezon fizik kalite anlamında neredeyse yerlerdeydi. sakat başlayan bir sezon, toparlanma süreci, yedek kalmasıyla gelen moralsizlik ve taraftar baskısıyla bir sezonu kapattı ama bu yazı boş geçirmedi. antrenmanını eksiksiz yaptı, 2 de kamp yedi ve fizik açısından oldukça iyiydi. çözülemeyen tek konusu karakteriydi. bu takımda yalnızca 1 kral vardı ve maalesef ona biat etmeliydi ama zaha'nın karakteri buna inanılmaz tersti. mertens, icardi, torreira, berkan, kerem ve barış birbirleriyle çok iyi anlaşırken zaha yalnız kaldı. bu da doğal olarak performansına yansıdı. hoca da bunu idare edemedi, etmesi de mümkün değil çünkü 2 tarafın da egosu inanılmaz seviyede.

    tekrar söylüyorum: zaha ile ilgili sorun hocada değil, zaha'nın kendisindeydi. eğer bu takımda icardi olmasaydı zaha açısında bence hiçbir problem olmayacak, palace günlerini de rahat rahat izleyebilecektik ama ne zaha icardi'nin takım içindeki rolünü kabullendi, ne de icardi buna bir adım attı. sonuç olarak zaha takımdan ayrıldı ve bence hayırlı olan buydu.

    1 senedir takımda oluşan negatif havadan rahatsızım. florya'da her ne olursa olsun negatif hava yaratan kim varsa bence gönderilmeli ve takım içi huzur tekrar sağlanmalı. zaha ile bu huzur mümkün değildi maalesef. gerçekten çok inatçı, içe dönük, asosyal ve egosu şişkin bir insan. twitch yayınlarında bile taraftara verdiği cevaplardan bunu görebilirsiniz.

    yolu açık olsun, ben kendisini çok seviyordum ve takip etmeye de devam edeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın