resim
Adrien Rabiot-Provost
Takım:Marsilya
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.88
Uyruk:Fransa
  • 459
    kendisinin olası transferini hep şöyle düşündüm:

    bonservis: 15 milyon euro.
    yıllığı 5 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme.

    totalde net 30 milyon euro'luk bir transfer hamlesi olurdu. böylesine kaliteli bir oyuncu için 15 bonservis ve yıllık 5 milyon'da gayet mantıklıydı.

    yalnız şöyle bir durum var ki, bu adam serbest statüde, yani bonservis bedeli yok. e bonservis bedeli yoksa imza parasını fazla verip, yıllığını az verebilirdik. bu sayede de minimum vergi verilirdi.
    imza parasını 15-17 arası verirdin. mesela 5-7 cash, geri kalan ise yıllara bölünmüş bir şekilde.
    yıllık da 5 verdin mi al sana mükemmel bir anlaşma. sonuçta 5 görünüyor ama yıllara bölünmüş imza parasıyla beraber bu rakam 8-9'a kadar çıkıyor. yani icardi modellemesine benzer bir modelleme.

    yani bu adamın 3 yıldaki total 30 milyon euro'luk maliyeti aslında öyle çok fazla bir maliyet değildi benim gözümde. o maliyeti fazla gösteren şey, aslında olması gereken bonservis bedeli olarak düşünülmeli.

    evet, yine de çok fazla para sonuçta real madrid, milan gibi kulüplerin bile karşılamak istemediği bir ücret var ama ne yalan söyleyeyim bu ücret mevzularını sorgulamayı bıraktım. kulübümüzdeki kişiler bilet yolsuzluğundan 60-70 milyon euro'yu cebe indirirken, rabiot'a 3 yılda verilecek 30 milyon euro'ya her türlü razı olurdum. bu transferde de komisyonlar olacaktı illa ki ama bende 3 yıl boyunca adam akıllı bir orta saha izlerdim.
    velhasıl-ı kelam transfer edemedik ve dımdızlak ortada kaldık. ocak ayına kendimizi minimum hasarla atarsak süper olur. aksi takdirde bu maliyetleri sorgularken, gelecekteki maksimum kârımızı tehlikeye atmış oluruz. ki bu kâr, sözü edilen maliyetlerden kat be kat fazlasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın