resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 10652
    kendisi için hayırlı olsun.

    arda turan - ozan kabak - kerem aktürkoğlu. bunlar yerli olup da sıfıra yakın maliyetle takıma kazandırılıp makul bonservis bedelleri ile yurtdışına giden oyuncularımız. gelişimin ne olduğunu görebilmeleri için küçüklerine örnek olurlar umarım.

    2 eylül 2020 vs 2 eylül 2024 ve aradan geçen tam 4 sene. ilk maçlarından daha "bu çocuktan olucak ya" umudunu vermişti. hatta bir ara fatih hoca niye oynatmıyor diye hayıflanıyorduk. futbolda kişisel gelişimin sözlük karşılığı gibi bir şeydir kendisi. kendisi için, gelişimi için hala yapabileceği çok şey var ama bunların en başında teknik kabiliyetler değil, teknik olmayan özellikler geliyor diye düşünüyorum.

    bana kerem nasıl biridir diye sorsalar (haliyle bir tanışıklığımız olmadığı ve zaman da geçirmediğimiz için); zaman zaman suratsızlığı ve memnuniyetsiz triplerinden, hiç tasvip etmediğim ve üzerine de vazife olmayacak bir şekilde kaptanlığının alındığını açıklamasından, "haksızlığa uğradım" mimikleri ve söylemlerinden, sürekli geçmişte yaşaması ve bunu saklayamaması gibi olumsuz şeylerden bahsederim. tıpkı, onu yakından tanıma fırsatı olmayan ve bundan sonra da olmayacak binlerce taraftar gibi. gelişimi için artık aslında böyle biri olmadığını dışarıya da gösterebileceği bir görünüm elde etmesi gerekiyor, zira kendisinin bütün bu olumsuz özellikleri sürekli taşıdığına inanmıyorum. böylece kendisiyle ilgili algıyı da tam tersine değiştirir. bu bir eleştiri değildir, hasbelkader bir yerde denk gelirse bu yoruma, onun iyiliği için yazılmış bir şeydir.

    ama bana kerem nasıl bir futbolcudur diye sorsalar, hiç çekinmeden şunu söylerim: "emin ol, bugünkü versiyonu ile yarınki versiyonu arasında çok fazla olumlu fark olucak bir futbolcudur" derim. geliştiremediği çok az şey kaldı teknik açıdan. kendi de biliyordur muhtemelen. biraz kafası rahatlarsa eksik kalan özelliklerinin gelişimi çok da uzun zaman almayacaktır.

    bu arada, işine olan disiplini gerçekten çok kıymetli, ki bu teknik gelişiminde de çok kritik rol oynamıştır diye düşünüyorum. sakatlık sebebiyle maç kaçırmamış galatasaray kariyerinde. herkese örnek olsun.

    umarım onu bir sene sonra bugün 50-60 milyon eur bedelle italya-ingiltere-ispanya liglerinden birinin en üst seviye takımlarında görürüz. mesela bugünkü manchester united'a baktığımda, şuan bile orada oynayamayacak bir oyuncu olduğunu sanmıyorum.

    tekrardan hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın