• 450
    galatasaray'ın 24/25 sezonunun geri kalanında oynaması kuvvetle muhtemel sistem. tabi osimhen transferi gerçekleşirse.

    ancak bu sistemle oynayabilmek için ciddi bir kadro adaptasyonuna ihtiyacımız var. kanat bekler jelert, jakobs ve barış alper yılmaz bu rolü üstlenebilir. bence kanat bek mevkiinde eksiğimiz hala var. koca sezon tek rotasyon ile gitmez. madem bu sisteme dönüyoruz köhn'ü göndermek çok anlamsız bir seçim oldu. tam bu sistemin oyuncusu zira.

    forvet bölgemiz en zengin ve osimhen gelmese bile hiç sorun yaşamayacağımız bölge. bats, icardi, kerem hatta mertens burada yeterli katkıyı vereceklerdir. böyle bir sistemde zaniolo da hücum hattında yıldızlaşabilirdi. muhtemelen seneye bize gelecek ve kolu kanadı kırık halde kendini göstermek isteyecektir. osimhen'in yerine monte ederiz.

    ama defans ve orta saha hattımızda sıkıntılar var. böyle bir sistemde oynayabilmek için okan buruk'un da prese dayalı oyun yapısını bildiğimizden mutlaka ayağı düzgün hızlı bir stoperi kadromuza katmamız lazım. davinson sağ bekin arkasını toparlarken bahsettiğim stoper de sol bekin arkasını toparlamalı.

    orta saha rotasyonumuz ise bomboş. bu sistemde takımın tüm direncini orta saha üstlenmeli. bizde direnç koyabilecek torreira var ve bir de hoca hiç tercih etmese de kaan ayhan var. dolayısıyla transferin son anlarında eğer bu sisteme geçiş yapacaksak en az bir defans ve bir tane fiziken caydırıcılığı olan orta saha da almalıyız.

    ha bana sorarsanız 3-5-2 oynayacaksak osimhen gibi bir oyuncuya senelik 11 milyon eu bayılmak yerine zaten geniş bir forvet rotasyonum varken diğer bölgelere transfer yapardım. mesela bu düşüncede hermoso çok doğru denemeydi. fakat olmadı. malesef türkiye'nin futbol gerçekleri bu. o kadar lükse kaçmadan tay gibi zenci defans oyuncularından bir tane alabiliriz bence. böyle bir transfere harcayacağım paraya da acımam. orta saha ise kanayan yaramız. her halükarda buraya bir oyuncu şart oğlu şart.

    keşke şu planlamaları sezon başında yapsaydık. osimhen gibi ultra lüks transferleri ise bu döneme bırakır fırsat kollardık. mesela şampiyonlar ligi'ne kalmış olsak eminim şu an hermoso kadromuzdaydı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın