resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13628
    set oyunu oynama derdi olmamasını ve kaleye olabildiğince hızlı hücum etmeye çalışmasını anlayabiliyorum. bu oyun felsefesi galatasaray'ın uefa kupasını kazanmasını sağlayan, genlerinin aşina olduğu bir oyun felsefesi. üstelik günümüzde bu şekilde oynayan hala çok fazla modern futbol takımı var.

    benim anlayamadığım iki şey var. birincisi o dönemki galatasaray kadrosu hagi dışında ciğersiz oyuncularla doluyken kendisi neden icardi, mertens ve her sene transfer ettiği en az bir kırılgan sekiz numarayla bu oyun anlayışını uygulamaya çalışıyor. icardi'yi bu dönemin hagi'si olarak kabul edersek eğer, diğer oyuncuların da aynı o takımda olduğu gibi ciğersiz adamlardan oluşması gerekmez mi? hadi kerem ve barış'ı anladım, hem mücadelesi olan hem de bu oyunun aradığı hız ve hareketliliği sağlayan oyuncular. ancak bu oyun sisteminde torreira'nın yanında neden en az onun kadar koşacak oyuncu ihtiyacını herkes görürken neden hoca görmek istemiyor? ve onların önünde bir asker on numara olması gerekliliğini. zaha ve ziyech'i bir an önce yollayıp oğuz aydın'ı da öncelikli olarak transfer ettirmesini beklerdim mesela hocanın.

    bir diğer konu ise o dönem için fazlasıyla cesur olmasına rağmen fatih terim bile capone gibi bir profili kullanarak özellikle uefa'da birçok maçta defansı üçlüyordu mesela. bu hem takıma önde basarken daha fazla özgürlük tanıyordu hem de şu anda da sahip olduğumuz boy dezavantajını kamufle ediyordu. mesela bu işi sacha boey'in çok iyi yaptığını gördükten sonra neden böyle bir profilde ısrarcı olmadı?

    evet sağ bekte ilk tercih doue'ydi. ancak doue'nin alternatifi nasıl jelert olabiliyor biri bana açıklasın lütfen. dünya üzerinde uzun boylu, rakibine yapışan tek bek oyuncusu doue olamaz gerçekten. muhtemelen doue olmuyorsa bir jelert, birde kaan ayhan, orada iki farklı profilim olsun istedi. ancak kaan ayhan sağ bekteyken o oyuncu hiç değil ya. jelert'e de zayıf anadolu takımlarına oynasın diye 11 milyon euro ödemek manasız gerçekten.

    peki ya scott mctominay'ın alternatifinin sara olması? bence sara çok iyi bir futbolcu ancak gerçekten bu sistemin en fazla asker on numarası olabilir. ve gerçekten bir insan mctominay'dan sara'ya nasıl geçiş yapabilir anlayamıyorum ya. eyvallah hoca mctominay'ın transfer edilebileceği yönünde yönetim tarafından gereksiz umutlandırıldı da dünya üzerinde bu profilde tek oyuncu da o olamaz ya. bence sara önüne geldiğinde geçtiğimiz iki sene kerem ve oliveira ile oynayıp şampiyon olmasına güvendi. demek ki o takımın defolarını da göremedi. kaybedilen hedef maçları gerçekten de kaza olarak gördüğünü anlıyoruz zaten buradan.

    ben gerçekten sara, jelert gibi adamların okan hoca'nın isteği ve onayı olmadan alınabileceğini düşünmüyorum. yani o topa bu kadar yüksek bonservis bedelli ve yıldız klasmanında olmayan adamlarda kimse girmez. o işi fırsat transferinde yaparsın. ziyech gibi, zaha gibi oyuncularda alırsın bu riski belki. ama sara'da, jelert'te olmaz.

    bana göre okan hoca'nın kendi sistemine uygun ve o sistemi gerçekten daha güçlü kılacak oyuncu alınması yönünde ısrar etmemesi ve aldırdığı oyunculara uygun olarak sistemini değiştirmemesi çok büyük bir hata. bu oyunu bu oyuncularla devam etme şansı yok gerçekten. eğer ederse buradaki ömrü de birkaç aydan fazla olmaz gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın