resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13623
    geçen sene ismail kartal’dan 3 puan fazla toplamış, kalite olarak dibi görmüş süper ligde top tüfek saldırarak, fenerle beşiktaş harici rakiplerinin 10 katı bütçeyle oynayan bir takımın şampiyon olmuş hocası.

    bunları belirtmek istedim, çünkü şampiyon olsak dahi geçen sezonun ikinci yarısında oyun olarak resmen çöktük. oynadığımız şey hücumcuları ileri yığmaktı. bunun sonucunda bireysel yetenek üzerinden çokça tek farkla biten maç aldık.

    bugün geldiğimiz durumda hocanın oyunundan kimse memnun değil, zira taraftarın anladığı şey şu. okan buruk’un bu taktik anlayışı, bu kadro yapısı ile zayıf rakiplere karşı galibiyet alır; ama fizikli, oyun disiplini ve teknik kapasitesi yüksek takımlara karşı rezil olur. neticede oluyoruz da. takımımız bakınca hedef maçların tamamında ya zorlandı, ya da yenildi. buna türkiye kupası da dahil. galatasaray tur atlamalı, eleme usulü turnuvalarda başarılı olamıyor. bunun en büyük sebebi de hocanın taktik anlayışı. daha doğrusu saldır ileriye, illa ki atarız bu kaliteli oyuncu kitlesiyle taktiği bu. ancak buna rağmen young boys maçını geçtim, 31 ağustos 2024 adana demirspor galatasaray maçında 5 attığımız maçta dahi oyundan kimse memnun değil. çünkü taraftar bu oyunun ligden başka bir şey getirmeyeceğini anladı. sevgili hocamızın da maça göre oyun kurgulamayacağını defaatle dile getirdiğini bildiğimize göre, anamızın liginde takılmaktan başka bir amacımız yok gibi duruyor. yani hocanın avrupa ligini istiyoruz söylemi havada kalıyor.

    şimdi durum buyken hocaya nasıl destek verelim, neyine sahip çıkalım? orta sahayı bilerek boş bırakan dandik lige uyumlu ancak avrupa özelinde çağ dışı bu taktiğe nasıl alkış tutalım. hoca isterse 10’da 10 yapsın. bunun gelecekteki avrupa başarısına dair bir geçerliliği yok. hoca bu sezon vaktiyle 6‘da 6 ile başlamış rijkaard pozisyonunda şu anda. durum buyken kendisini desteklemem için bir sebep yok. bu takım keyif vermiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın