resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 2906
    doğru zamanda vedalaşmamız gereken bir diğer isimdi. geçen yıl kasımpaşa maçını çevirmesiyle hatırlayacaktık.

    lisede, alt sınıflarda top tekniği çok yüksek, ama kilosu da bir o kadar fazla bir çocuk vardı. topu ayağına aldığında etkili bir pas veya şut gelirdi. o nedenle tek bir depar atmasa bile takımın liderliği konusunda arkadaşları ona itiraz etmezdi.

    genel olarak ve özellikle son young boys maçlarında izlediğim ziyech de bu şekilde. mücadele yok, hareketlenmek yok, kanadını kullanmak yok, burda sayfa sayfa gömülen cengiz gibi sola çekip bir şut gelir mi diye bekliyoruz.

    genel olarak bu yıl takımda bir arzu ve istek yok. üçgen paslaşmalar görmüyoruz, oyuncuların birbiriyle yardımlaşması yok gibi, her topu ayağına alan kime atsam, ne yapsam halinde. savunmadan çıkışta da bu şekilde, kapanan bir rakibe karşı santra civarında da bu şekilde. young boys'un bile yalandan yaptığımız preslerdeki çıkışları bizim için ibretlikti. ancak dediğim gibi bunun için o mücadele ruhu, gücü olmak zorunda.

    türkiye ligi'nde son 20-30 dakika oyuna girip, skora etki etmesinden medet umacağımız bir isme bu rakamlar ödenmeli mi, sınırlı kontenjanda yer verilmeli mi? bence hayır. kaldı ki, o etkiyi de anadolu kulüplerine karşı görmemiz bir ihtimal. yoksa ferdi karşısında ne hale düştüğünü üzülerek izledik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın