resim
Allan Irénée Saint-Maximin
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.73
Uyruk:Fransa
  • 177
    zaha'nın topla buluştuğu yerde yarattığı anlık rakibinden sıyrılma ve şut özelliği olması sebebiyle, santrafor olarak oynamayı kabul etse, bu ligin amcasını ağlatacağını biliyoruz. ama adama bir türlü kabul ettiremedik. trabzon'u yok ettiği halde (5-1'lik maç) adam bunu istemedi.

    bir de bu arkadaşa bakıyorum, çok güzel çalım atıyor. taraftarımızın bayılması normal, çünkü futbolu çalım atmak zanneden tipler var. çalım, şut veya pas açısı yaratmak dışında işlevsizdir. basketbol değil bu, girip herkesi geçip turnikeyi bırakacaksın. ciddi bir mesafe var orta sahadan kaleye gitmen için ki maç içinde bile bunu yapabilecek enerjin bir kere olur, iki kere olur. on kere olmaz.

    hadi diyelim ki onu da yapabiliyorsun on kere. sonunda yine şutla veya pasla bitirmen lazım ki, bir işe yarasın. en çok çalım atan takıma 3 puan vermiyorlar. hatta üretmeden, takımın topla oynadığı süreleri bencilliğinle harcarsan, ekstra zarar bile veriyor olabilirsin takımına.

    neyse bu adamın üstünde bu kadar hype varken de dedik, sığırın önde gideni diye. hala öyle. bu arkadaşın kullanım alanını yazabilecek olan varsa, yazsın da zaha'da yazdığım gibi, biz de öğrenmiş oluruz.

    herhalde olabilecek en iyi kullanım alanı, 'çanakkale geçilmez' taktiğiyle oynayan takımlarda, 'hadi bir gitsin, ya nasip' diye kullanılabilecek kontra silahı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın