resim
Armand Gaëtan Laurienté
Takım:Sassuolo
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.71
Uyruk:Fransa
  • 22
    kendisi geçtiğimiz sezon serie a’da maç başına “başarılı” top sürmede 6. sırada idi. zaha ise aynı listede ilk 50’de bile yok. aslında zaha bize gelmeden önceki sezon da çalım konusunda düşüşteydi. bunda yaşadığı hamstring sakatlığı, daha çok forvete yakın oynaması gibi şeyler etkili olmuş olabilir ancak bizde de iyi bir çalımcı olmadı zaha.

    aslında takımın en büyük eksiklerinden birisi de bu. bizim takımda 1 tane bile iyi dribbling atan oyuncu yok. barış hızıyla çalım atıyor, kerem arada denk getirirse çalım atıyor ama genel olarak bu ikisinin de iyi çalımcı olduğu söylenemez. diğerlerini saymıyorum bile. mertens, icardi, ziyech… hücumdaki elemanların çoğu çalım özürlüsü.

    böyle olunca kapanan anadolu takımlarını açamıyorsun, 90 dakika sağa sola pas atan bir takım izliyoruz. halbuki hemen hemen her büyük takımda adam eksiltme konusunda meziyetli topçular var.

    lauriente hızlı, atlet bir futbolcu ancak çalımlarını barış gibi önüne topu atarak yapmıyor. çok iyi bir bileği var. top liglerde bu adam kadar bacak arası çalımı atan başka bir topçu var mıdır bilmem. en zor çalım şekli de budur çünkü muntazam zamanlama ister.

    çok uzatmanın lüzumu yok, gelirse çok ciddi katkı alırız. bizim garry’den beridir bu tip bir kanat oyuncumuz olmadı hiç. ki garry de daha çok hızıyla çalım atardı, bu adamda hem hız hem de bilek var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın