resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13485
    ağustos 2024 ve yakın geleceği baz aldığımızda galatasaray hocalığını işini en iyi yapacak isim, muadili de bulunmuyor. galatasaray’ın ve galatasaray taraftarının hayal ettiği başarılara da ulaştırabilecek ilk isim de bana kalırsa kendisi.

    ama bu durum kendisinin inat ettiği şeyleri 30 milyon taraftarın izlemek zorunda olmasına bir neden değil, 30 milyon bir adamın inadını da seyretmek zorunda değil.

    gerekirse yönetim diyecek ki hocam orta saha alıyoruz, oynatacaksın. gerekirse yönetim diyecek ki hocam, çok iyisin çok güzelsin. ileride de elbet galatasaray’a tekrar geleceksin ama mevcut düzende bu ilişki doğru işlemiyor. her şey için çok teşekkür ederiz diye diyecekler kendisine.

    alınan yenilgilere rağmen bu durumdan ders çıkarmama gibi bir durumu olamaz galatasaray hocasının. her şeyi de transferle çözen bir takım değil galatasaray, böyle bir ekonomi yok. 2022-23 sezonunda kadıköy deplasmanına yanında gomis varken barış’la çıkabilen bir hocaydı okan buruk. yenilikçi düşünmeyi ve pragmatist oyun yapısına sahip olduğunu herkese göstermişti. yine aynı sezonda kayseri deplasmanına mertens-mata ikilisiyle çıkan, bu maçta bu dizilişin olmayacağını gören ve sonrasında asla bu ikiliyi aynı anda sahaya atmayan da kendisiydi.

    ancak ağustos 2024 itibariyle o okan buruk’a ulaşılamıyor ve olay okan hoca hatalarından ders alır aşamasını geçti bence yani atı alan üsküdar’ı geçti, galatasaray ayak bastı parasını kaybederek 14-15 milyon euro’dan olmuş durumda bir adamın 424 sevdası yüzünden. bir maçlık bir mevzu olsa denir ki hoca bir şey denedi ama 2023-24 sezonundan beri kopenhag-prag-fener-beşiktaş ve young boys maçlarında aynı düzenle oynayan bir adamdan bahsediyoruz.

    yani bedelini ödemesi gerekiyor bu inadının. ama zamanı şuan değil. yerli seçenek yok, yabancı seçeneği tazminatıyla birlikte 1.5 senemizin gitmesi anlamına gelecek. bu seneyi mevcut yönetimle bitirip 2025 yazıyla birlikte yeni bir yapılanmaya gitmek durumundayız.

    çok üzgünüm ama yapılması gereken hamle yeni bir yönetim ve yeni bir hoca olmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın