resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13482
    kendisine yapılan eleştiriler abartı düzeyde olmaya başlamıştır. kantarın topuzu artık kaçmıştır. şu sözlük var olduğundan beridir kimler geldi kimler geçti. ben hatırlamıyorum bu kadar eleştirilen bir teknik adam.

    bu takıma torrent geldiğinde galibiyeti unuttuğumuz zamanlarda bile torrent güzellemesi yapılıyordu. herif 2 3 galibiyet alıp gitti, yetmedi 35 milyon euro’ya bayern’e gönderdiğimiz boey’e futbolcu değil raporu verdi ama o bile bu kadar eleştirilmedi. açın okuyun isterseniz torrent hakkında yazılanları. sadece torrent değil, tudor, bülent korkmaz, hagi, cevat güler, skibbe, kimler geldi kimler geçti. hiçbir teknik adam bu denli bir linç yemedi. dediğim gibi artık kantarın topuzu kaçtı. böyle durumlarda, toplu linç gibi durumlarda, karşı tarafı savunma moduna geçiyorum ister istemez. belki yanlış bu hareketim ama şu yapılan linç girişimi çok daha yanlış bence.

    çözümsüz yapılan her eleştiri benim gözümde geçersizdir, art niyetlidir ve değeri yoktur. okan hoca eleştiriliyorsa, gitmesi isteniyorsa ki bu çok doğal bir istek, o vakit çözüm de sunulmalı. mesela ben vakti zamanında torrent ile ilgili bu adamın bu takımda işi yok derken, çözüm olarak sürekli okan hoca’yı sunmuştum. oynattığı futbolu, avrupa’daki başarıları, aldığı kupaları falan emsal gösteriyordum, yanılma ihtimalim vardı ama gayet başarılı oldu hoca. kendisi şu an bırakıp gitse, tarihimizde unutulmayan 5 teknik direktörden biri olur, benim için ilk 3’e girer kafadan. yani aslına bakarsak, kendisi şu an bile efsane statüsündedir. ister kabul edin ister etmeyin. madem gitmesi istenşyor, sun çözümünü kardeşim, her gün manasız okan hoca ağlamalarını dinlemek zorunda değilim ben. arog filmindeki replik geliyor aklıma çözümsüz eleştiri okuduğumda; “adam köye büyük hareket getirdi. yiyor ama çalışıyor” diyen iki arkadaş vardı, işte aynen yapılan çözümsüz eleştirileri bu minvalde değerlendiriyorum. bir tane çözüm içeren yazı okumadım kaç gündür.

    konuyla alakasız ama bir hikaye anlatmak istiyorum. hz isa peygamberlik iddiasında bulunduğu ve bu yüzden yahudileri huzursuz ettiği bir dönem, yahudi yetkililer, hz isa’yı test etmek için zina etmek üzere olan bir kadını yakalayıp isa’nın huzuruna getirir. hz isa’ya dönerek “bu kadın zina yaparken yakalandı, hz musa’ya göre recmedilmesi gerekiyor, sen ne dersin?” diye sorarlar. aslında burdaki amaç hz isa’yı test etmekti. kadın veya zina umurlarında değildi. hz isa, binlerce yıllık yahudi geleneğini bozmak istiyor ve kurulu düzenlerini tehdit ediyordu. bir nevi hz isa’nın açığını arıyorlardı aslında. hz isa da tabi bunu bilerek yetkililere döner ve “ilk taşı günahsız olanınız atsın der”. bu sözünden sonra toplanan halk teker teker ayrılır ve kadın cezalandırılmaz.

    şöyle de bağlayayım konuyu; ilk eleştiriyi torrent’i güzellemeyeniniz yapsın ):
App Store'dan indirin Google Play'den alın