resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13446
    şu elindeki kadroyla young boys gibi berbat bir takıma elenerek maddi manevi galatasaray tarihinin en büyük hezimetlerinden birini yaşatmıştır. çok önemli bir ucl serüveninden bizi mahrum bırakmıştır. 180 dakikalık fiyasko bir oyunla buna sebep olmuştur. öncelikle bunu kabul etsin.

    ardından kabul etmesi gereken şey şu: molde maçlarından beri süregelen bir sorun var. yakın seviyedeki takımlarla veya hedef maçlarda, tamam mı devam mı maçlarında sahada aciz bir galatasaray izliyoruz. kendisi de bizim gibi izliyor. bana göre olması gerekenden çok daha az gündem olan bir kopenhag deplasmanı izledik mesela. ''kopenhag deplasmanı zor, şöyle böyle.'' diye taraftar kendini avuttu. o gün de benim derdim skor değil, skandal bir performanstı. o kadar kıymetli bir maçta kendisinden çok daha kalitesiz bir takıma karşı bu kadar sinik bir performans galatasaray gös-te-re-mez.

    son olarak en büyük hayal kırıklığı ve insanları umutsuzluğa sevk eden şey şu ki hocanın ruh halindeki, bakış açısındaki ve söylemlerindeki değişim. kazandığı maçtan sonra dahi özeleştiri yapabilen, gerekli noktalara temas eden, doğru şeyler konuşan adam yerine komik bahaneler bulan bir adam izliyoruz. hocam, young boys'a elendikten sonra isviçre'nin kantonlarından bahsedemezsin. bayern deplasmanında hakeme salladın, hepimiz hak verdik çünkü haklıydın ama biz fenerbahçe değiliz. koyunlar o tarafta. hedef maçlarda takım niye böyle sıkıntı yaşıyor, sorusuna ''gidin city, madrid tutun.'' diyemezsin. young boys'u elemek için madrid veya city olmaya gerek yok. orta saha sorulunca ''12 kişi mi oynayacağız?'' dedikten 24 saat sonra elenince ''2 transfer yapacağız.'' diyemezsin. kendin de kendine dışardan baksan çok net fark edeceksin saçmaladığını.

    şimdi gelelim bundan sonra ne olacak? hoca, rekorlarla ve zaferlerle dolu 2 müthiş şampiyonluk yaşadı 2 yılda. bu şampiyonluklar, son yılların en güçlü 2 fenerbahçe'sine karşı yaşandı. bu durum, sıkıntıları örtmez. sıkıntılar da 2 şampiyonluğa gölge düşüremez. gelgelelim öyle kritik maçlarda üst üste taraftarı üzdü ki artık güven sarsıldı. resmi olarak taraftarda anti cephe açıldı. çünkü üst üste çok fazla beklenen, günler öncesinden heyecanlandığımız maçlardan boynumuz bükük ayrıldık. taraftarlık bunu kolay kolay kaldıramaz.

    yine de hocayla devam. 2 şampiyonluk sonrası ağustos ayı bitmeden taraftar nezdinde kredisini bitirmesi zaten hocaya verilmiş en büyük ceza. şu an geldiği noktaya inanamıyordur muhtemelen. niye devam hocayla? çünkü hala bu kadroyu şampiyon yapma ihtimali güçlü, oyuncularla arasında bir kopma yaşanmadıysa tabii. koptuysa zaten devam edemez. bu rezil yönetim hocayı gönderse adam akıllı gidecekleri tek akıllı istikamet bodrum olur. oradan da sonuç çıkmazsa başka bir hocayla sezonu çöpe atma ihtimalimiz, okan hocayla şampiyon olmama ihtimalimizden çok daha fazla. gerçek bu. ayrıca bugün 50 yaşında okan buruk ile yaşayacağımız şampiyonluk, 70 yaşındaki imparatorla yaşayacağımızdan çok daha önemli geleceğimiz için. okan hocanın önce kendini, sonra takımı buradan toplayacağına inanmak istiyorum. galatasaray'a gelmeyi çok istedi, çok bekledi ve çok hak etti. şimdi burada kalmak için her şeyini vermek zorunda. ekim 2022'de bu çukura düşmüş, daha az krediyle çıkmasını bilmişti. yine aynısı yapacak, başka yolu yok. bizim de eldeki bu kadroyla ve bu maaşlarla ''bu sezon da şampiyon olmayalım.'' deme lüksümüz yok. 2015-2017 arasındaki ceset dönemde değiliz. çöpe atacak bir dakikamız yok.

    şimdi en büyük şansımız milli ara ve eylül sonuna doğru oynanacak kadıköy deplasmanı. hem yakın tarihte olması, dolayısıyla geri dönülemez bir sonuca yol açamayacak olması hem de deplasmanda olması çok büyük avantaj. eğer oraya 12 puanla gidersek baskı rakipte olacak. hoca için bu çukurdan çıkma merdiveni orası. eskiden yaptığı gibi saplantılı bir şekilde değil, doğru düzgün rakip analiziyle ve ciddi, konsantre bir şekilde hazırlanacak. oradan istediğimizi alacağız ve yolumuza bakacağız. yok, son zamanlardaki gibi yine hedef bir maçta hoca patlarsa artık oradan sonrası hoca için çok çok sancılı olur.

    hocam, seni seviyorum ve sayıyorum. gelmeden önce gelmeni istedim, geldikten sonra da bazı eleştirilerime rağmen her zaman destekledim ve arkanda durdum kendi adıma. sen bizi çok büyük hayal kırıklığına uğrattın şu son dönemde. lütfen kendini topla. bazı şeyleri değiştir. cesur davran. şu saplantılarından kurtul. aksi halde en azından 1. döneminin sonu çok ani ve acımasız olacak. umarım young boys tokadı ilk başta seni kendine getirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın