resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13434
    kendisine gösterilen tepkinin en büyük nedeni, oyun olarak son dönemde avrupa’da ve türkiye’de ezilmemize karşın hiç bir çözüm bulamaması olan hoca.

    bakın galatasaray ilk defa elenmiyor. galatasaray realden 6 yedi. gruplarda 4lük olduk, zar zor tek gol atıp namusumuzu kurtardığımız oldu. ancak taraftar ya takımın kötü olduğuna iknaydı, ya da mağlubiyete rağmen mücadeleden girilen pozisyonlardan memnundu. tepkiler sınırlı kaldı.

    ancak taraftar nezdinde bunun döndüğü maçlar var. misalen 3 sezon önce oynadığımız psv maçında madara olarak 5 yedik. hepimiz köpürdük, çünkü oyun olarak rezil kepaze olduk. fatih hocanın oynattığı en kötü avrupa maçlarından biriydi. eksik kadroyla çıkmıştık maça, ama oyun olarak zerre tutunamadık. ağır tepki aldı bu maç. bugünkü young boys’a elenişimizin ardındaki tepki buna benziyor. galatasaray son 7 resmî maçının 4’ünü kaybetti. 7 maçlık bu son seri fenerbahçe maçı ile başladı, 10 kişilik rakibe karşı onlarca pozisyon verdik yenildik. beşiktaş’tan 5 yedik. young boys’a rezil olduk. bu maçlarda gerçekleşen tek senaryo şuydu. orta sahayı rakibe vermek. 6 kişiyle etkisiz önde baskı oyunu, iki üç tane üçgenle kırılan presimiz ve rakiplerin bir anda önünde bulduğu 60 metrelik kalemize doğru olan boşluk.

    hoca bütün bunlara rağmen savunma zaafiyetimize çözüm üretemedi. galatasaray’ın her mevkide alternatifli bir kadrosu var. ama takımımız sahaya sorunlu yayılıyor. parselizasyonda sorun var. hücum kuramıyoruz, geriye dönemiyoruz ve eksik yakalanıyoruz. sürekli ikiye bir üçe iki pozisyonlar yiyoruz. bunlar hoca hatası. nelsson’un beşiktaş maçında yedirdiği gol harici sürekli geride eksik kaldığımız ya da uzunca baskı altında kaldığımız anlardan sonra gol yedik. bu takım düzgün çalışmıyor. hoca bunu anlamazsa maksimum beş haftası var. galatasaray oyun kalitesini artırdığı an eleştiriler bıçak gibi kesilecektir. buna uygun kadromuz var. hocanın bunu yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın