resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13419
    hocam buraları okuyorsan yazacaklarımı lütfen en azından bir düşün. tüm dünyanın en elit takımlarının kadrosunu incelediğimizde ne görüyoruz? tabii ki en az bir tane dinamik ve ayağı iyi 6 numara ve en az bir tane hızlı, çabuk kanat oyuncuları.

    rodri, stones, doku, savinho, sterling, sane, mane, salah, fabinho, partey, rice, goretzka, gravenberch, olise, gnabry, coman, tchouameni, rodrygo, vinicius jr, camavinga, ugarte, danilo vs uzat gider

    elit takımları geçtim , başarılı olduğumuz yakın dönemde de bu tarzda oyunculara sahiptik. bruma olsun, melo olsun, fernando olsun, lemina olsun, onyekuru ve rodrigues olsun...

    günümüz modern futbolunun en temel unsurlarından ikisi bu hocam, benden daha iyi biliyorsun. lütfen kadro planımızda ve transfer politikamızda, en azından uefa'da başarılı olmamız için bunları göz önünde bulundur.

    atletik bir stoper istediğini biliyoruz ama bunları da gözden kaçırmayalım hocam. maliyetsiz scout transferlerine bile razıyım. young boys maçında bile adamlar fizikli ve hızlı forvetleri hariç 3 tane hızlı yer uçağıyla ve dinamik orta saha ile top oynatmadılar.

    gözünü seveyim hocam en azından büyük maçlar ve avrupa için dikkate al lütfen. bu tip oyuncular ile güncellediğin sistem ile elimizdeki oyunculardan dahi verim alacağız göreceksin.

    6 numara için hadi idareten kaan ayhan ve berkan deneyebiliriz ama sprinter, hızlı bir kanat için transfer şart hocam. hatta direkt kanat oyuncusu şart. kerem ve barış dışında kanat oyuncumuz yok ilk 11 kalitesinde. ziyech ve yunus zaten yedek olabilir anca. zaha belki değişen sistemde kanat forvet şeklinde barışla uyumlu olabilir. ama en az 1 kanat oyuncusu kesinlikle şart.

    dediğim gibi hocam ilk 11 kalitesine maliyet yetmiyorsa bile en azından portekiz, fransa liglerinden bu iki tip oyuncuyu çok rahat bulabiliriz scout transferi olarak.

    4-2-3-1 ve oyun içinde oyuncuların değişen yerleriyle olan sistemimiz bile, emin ol rahatlar hocam. 6 numara- torreira ve önlerinde sara/mertens şeklinde hatta önlerinde kerem aktürkoğlu bile dinanizm katma açısından faydalı olabilir ki geçen sene cl'de gördük.

    ama sistemimizi de güncellememiz lazım diye düşünüyorum hocam. modern 4-3-3'te kanat forvetler ve önde icardi ile. barış - kerem/zaha önde icardi şeklinde. bu şekilde orta sahamız da rahatlar, beklerimiz de stoperlerimiz de hocam. kanatlarımız ileri geri koşmaktan ileride görevini yapmaya mecali yetmiyor. fazla koşmaktan çekilen şutlarımız bile cılız oluyor.

    alınacak stoper ya da stoperler ile derbilerde ve avrupa'da başlangıç veya değişen plana göre 3'lü savunma da deneyebiliriz. 3-2-4-1 veya 3-5-2 diziliminde.

    daha fazla detay verip daha da uzatmak istemiyorum ama lütfen hocam düşünün bunları. veya kulüpten bir gerçek galatasaray'lı yetkili görüyorsa lütfen hocaya okutun veya bahsedin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın