• 933
    maçı izlerken neredeyse tüm ikili mücadeleleri kaybettiğimizi görüp devre arasındaki istatistiğe bakmıştım. ortasahalarımızın toplamı 4/16'ydı, takımın toplamı 13/38'di. maç sonu düzeltilen ilk yarı datasında da ilk yarı toplam ikili mücadele oranımız 15/42, yüzde 36'ya denk geliyor. maç sonunda ise 34/79, %43.

    hava toplarında ilk yarıda 6/21, maç sonunda 16/38.

    biz hangi taktikle çıkarsak çıkalım zaten ikili mücadelelerde bu kadar eziliyorsan, hava toplarında bu kadar eziliyorsan hiçbir şey yapamıyorsun. ilk yarıdaki çaresizliğimiz bu istatistiklerde görülüyor. ikinci yarıda değişikliklerden sonra ikili mücadele oranının da hava topları oranının da %50'nin üstüne çıktığı da görülüyor. doğru 11le çıksak belki bu kadar ezilmezdik.

    burada büyük bir parantez açmak istiyorum. barış alper yılmaz maç boyu 16 ikili mücadeleye girip 10'unu kazanmış. bu olağanüstü bir sayı öncelikle, orana gelmeden daha, 6sını kazanıp 10unu kaybetse bile yine yüksek bir sayı olurdu. tabii maç boyu geri koşmadığı zamanlar oldu, topla gidemediği anlar oldu, topu iyi kullanamadığı anlar oldu, ama 16 defa ikili mücadeleye giren bir oyuncunun yorulması ve daha az verimli olması da bir tık normal. ve tek başına zaten ikili mücadele istatistiğimizi ayakta tutuyor. zaten %43 olan oranımızdan barışı çıkarırsak 24/63 kalıyor, %38.

    böyle bir yüzdeyle ikili mücadeleler kaybedilirse zaten maçı kazanmanın imkanı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın