resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13345
    guardiola'nın bile kendisini rejenere ettiği bir ortamda ben buyum, ben oldum, istemeyen city madrid tutsun diyen hocamız. yazıma başlamadan önce iyi geceler hocam demek istiyorum.

    dün maç sonunda, maç öncesi aklımdaki plan uyuyordu, aklımdaki ile sahadaki birbirine uymadı gibicesinden saçmalar savurdu yine taraftarın suratına. bir tane namuslu gazeteci çıkıp da hocam tam olarak ne planlamıştınız da ne tutmadı acaba bize de anlatır mısınız diyemedi. tudor olsa derlerdi, neyse.
    şimdi ben hocamıza ve sözlük yazarlarına şunu sormak istiyorum: dün akşam maç öncesi açıklanan 11 sizi tatmin etti mi, aklınızda bir plan belirdi mi, alp er tunga...

    sevgili hocam. rakip takım hocalarının senin takımını çözmesi için kopenhag, prag, fenerbahçe ve beşiktaş maçlarına bakması yeterli idi. 6 maç yapıyor, hepsini 90 dakika izlersen 9 saatlik bir çalışma süresi takımının çözülmesi için yeterli, bunu bilmeni isterim. hadi ilk deplasman young boys maçını da katarsak 10.5 saat yapıyor. öyle ortaya klopp, sari, guardiola, flick gibi çözülmesi zor bir oyun yapısı ortaya koyduğunu da düşünme sakın diye söylüyorum bunu. senin yapman gereken şey 10.5 saatlik bu çözülen oyununa, yani kendi oyununa bir çözüm getirebilmendi, güncelleyebilmendi; yapamadın. yapamadığın gibi de faturayı taraftara kesmeye çalıştın maç öncesi, sonrası.
    molde, kopenhag, prag, young boys gibi takımların alamet-i farikası fizik kalitesi yüksek, tempolu oynayabilen ve haddini bilerek belirli bir oyun planı içerisinde oynama disiplini gösterebilen takımlar olması. bu adamlara karşı topun arkasına geçip set set, oyunu bölüm bölüm oynayarak gidersen zaten beceri eksikliklerinden dolayı hata yapar sana verirler oyunu. ama ben city madrid'im ulan, taraftarı da arkama alır önde basar vura vura yenerim dersen 90 metre kontra atar, tasma takar dolaştırırlar oyuncularını sahada, kepaze ederler seni. çünkü adamlar senin fiziki kapasiteye cevap veremeyeceğini, transfer yapamadığını ve kendi bildiğini okuyacağını biliyorlar.
    maça çıkan 11'e bakalım: muslera, nellson, kaan, köhn, barış, sara, torreira, ziyech, kerem, batu, icardi. bunu gören rakip takım hocası elini ovuşturarak evet arkadaşlar, topun arkasında sert şekilde geçiyoruz, kazandığımız toplarla defans arkasına sarkıp kontra sallıyoruz 1 tane atarsak dağılırlar demiştir inan bana. maç sonu dedin ya hani maç öncesi aklımdaki oyun planı her şeye uyuyordu diye, emin ol rakip takım hocası bunu demiştir; sana gaz veren yardımcı hocalarına söylersin bunu.

    topun arkasına geçip bekleyeceğiz ilk 60 dakika bu beceriksizler zaten kendi kendilerine pozisyon vereceklerdir, bir tane atarsak ne ala; atamazsak 60dan sonra masayı kırar atarız her şey olacağına varır diyeceğin yerde elinde ne kadar hücumcu varsa oyuna atarak hem 90 metre tasma taktırdın kendine hem de 60dan sonra elindeki tüm hamle oyuncularını maç başında savurdun. daha önce de skor alınamayınca orta sahayı boşaltıp oyuncu alarak bir şeyler denemeye çalışıyordun, en azından bundan vazgeçmişsiniz.
    ilk maç mertens'in fiziki kapasitesi bu oyuna yetmiyor derken size bats oynamalı demiyorduk sevgili hocam; sizden bir defa olsun topun arkasına geçmenizi, torreira-kerem-sara orta sahasıyla sayısal üstünlüğü elinizde tutarak barış'la kerem'le kanatlardan inerek bir oyun aklı sunabilmenizi bekliyorduk. ha olmadı mı 60dan sonra sokarsın ziyech'ini bats'ını; oyunu yıkarsın bir noktada, eyvallah ama başı kopuk tavuklar gibi maça başlayamazsın hocam. elin adamı gelir kepaze eder seni böyle 10.5 saatlik analizle. fatih terim'in son döneminde avrupa'da elinde taylan-berkan-cicaldau gruptan lider çıkarken bunu bildiği için oyunu geride kabul edebildiği için çıktı, yoksa sana da ilham veren hocan da bilirdi vatan yahut silistre demeyi. sara çıkartıp kerem alıyorsun, anlatsana bize neyi planladın hocam tam olarak; maç 0-0 ,hadi yanlış bir karar vermişsin bats ile başlayarak, adamı oyundan çıkartıyorsun 70'de mertens'i alıp gol lazımken icardi rakip defansın kucağında çıldırsın diye. daha neler var neler; tek tek konuşalım mı? bu maçla birlikte rakip takım hocalarının seni çözmesi için harcaması gereken mesai 12 saat oldu..
    tüm bunlardan mütevellit sevgili hocam, bırakmalısın; savunduğun yönetimle birlikte city madrid maçlarını el ele izlemeye gidebilirsiniz, ama bırakmalısın. ve sanırım kaderin cilvesi, yerine gelecek fatih terim i de iyi izlemelisin, yaptıklarını seyretmelisin ki bundan sonraki futbol kariyerinde sana ışık tutsun. her şey için teşekkürler, aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemediğin bir kariyer diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın