resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13320
    27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçında tutması kesin olan tek planı vardı: ilk maçta, ikinci yarıda oynanan oyun. kendisi gitti bunu, yani elindeki çalışan tek planı bozdu, ana plan haline getirdi. ancak young boys tehditkar başlayınca bütün plan altüst oldu. batshuayi kullanma kılavuzu belli olan bir oyuncu. ziyech arkasında barış ile bu kadar atlet bir takıma etki edemedi. orta sahayı el, kol sallayarak geçti adamlar. ilk yarı daha dengeli başlayıp, ikinci yarı, ilk maçtaki gibi batsuhayi ve ziyech'i oyuna atsa, geriye dahi düşse maçı çevirme ihtimali vardı. o ihtimali baştan kaybetti. çalışan tek planını, çöpe atarak başladı maça.

    aslında hoca dünkü maçta meydan okudu. bakın dedi benim ikili orta saham, çift forveti de kaldırır. kaldırmadı. zaten kaldırması mümkün de değildi. basın toplantısında dediklerini yutmamak adına bu meydan okumaya kalkıştı. muhtemelen düşüncesi icardi ve batshuayi'nin markajdan çıkarak, orta alana gelip katkı sağlaması idi. bu durumda ceza sahasında kim kaldı? ben söyleyeyim, kimse. rakip stoperler bayram etmiştir icardi kaleden uzaklaştı diye. bu ikili orta saha inadından vazgeçmediği her maç, dişli rakiplere karşı sıkıntı büyük olur. ha ligdeki anadolu takımlarını yenersin, tabii hedef bu ise.

    maç sonu demeçleri daha fecaat. geçen sene diyor, bu takım manchester'ı yendi. vallahi o manchester'ı kopenhag da yendi hocam. tarihin en berbat manchester'ıydı. ligde en fazla derbiyi biz kazandık derken beşiktaş ve trabzonspor'un ne halde olduğunu unuttu sanırım. fenerbahçe'yi zaten geçen sene yenemedik.

    daha kötüsü hocaya göre ana sorun konsantrasyon. konsantrasyon olsa köhn uçup, kaçacak yani, ikili orta saha beş kişi gözükecek. hocam o konsantrasyon kopenhag maçları, sparta turu, içerideki fenerbahçe maçının kaybedilmesi, son olarak young boys'a elenilmesi için mi geçerli? yani bu kadar maçı nasıl konsantrasyona bağlıyorsun? biri derbi, biri şampiyonlar ligi, biri avrupa ligi maçı... demek ki hiçbir turnuva maçına konsantre olamıyor o zaman senin takımın. teknik-taktikte kusur yoksa, konsantre koçu mu getirsek takıma?

    diğer talihsiz açıklama ise tüm oyunu sanches'e bağlaması. sanches olsa her şey tamamdı yani. bu kafa ile bir sonraki kurban sanches olur. bir takıma kurtarıcı olarak tek bir oyuncu göstermek çok tehlikeli. savunmanın bundan iyi olacağı kesin ancak bu haldeki takımı sanches de kurtarmaz hocam. ikili orta sahanın, defansif yönü olmayan beklerinin açığı böyle bahanelerle kapanmaz. diğer taraftan sormazlar mı, o zaman neden sanches gibi bir oyuncu daha istemedin de eldekiler yeterli dedin diye. takımı alternatifsiz bırakan da kendisi. takım içindeki rekabeti kaybetti maalesef. bundan sonra toparlar mı, nasıl toparlar bekleyip görmek lazım. ancak bugünlere göz göre göre geldi okan buruk. en acısı da bu.

    son olarak maçtan sonra hocanın ruh hali de hayli değişmişti. bir gün önceki gün kibirli ve üstten konuşan adam yerini düşünceli ve yorgun birine bırakmıştı. koca bir yaz yönetim mi, kendi mi kendi beynini yıkadı bilmiyorum ancak bir an önce toparlanması ve futbolun doğrularını görmeye başlaması şart. keşke bu işi çok daha önce yapmış olsaydı, geçmiş ve bahaneler yerine mevcut sorunlara odaklansaydı da şu an şampiyonlar liginde olsaydık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın