resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13317
    oyuncu yönetimi konusunda artılarının yavaş yavaş eksiye döndüğünü gördüğümüz teknik direktör.

    anlamsız bir wilfried zaha takıntısı hasıl oldu kendisinde. yazdım yazmaya da devam edeceğim. bu adamın tepe noktasının crystal palace olması senin üstünü çizmen gerektiği anlamına gelmez. almayacaktınız o zaman. yanlış hatırlamıyorsam geçen sezon 9 gole imza atmış. ama burada 'ankaragücü'ne gol atması için alınmadı' yazanlar var. e bu adam manu'ya da gol attı. onu ne yapacağız? saçma sapan bir demeç ile beşiktaş maçı sonrası sildi adamı. neymiş taktiği yanlış vermiş. geç hocam allah aşkına ya.

    peki ya yusuf demir? bu çocuk için sene başında iyi hazırlandı, değerlendireceğiz demedin mi? ne zaman değerlendirmeyi düşünüyorsun? mertens ikamesi olarak kullanma imkanın yok mu bu çocuğu? sezon başı övdüğün adamı kadroya bile almıyorsun yahu. nasıl olacak bu işler?

    27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı öncesi adım gibi biliyordum ki metehan baltacı'ya şans vermeyecek. kadroda stoper olarak oynaması gereken biri var, ve sen yine oynatmadın. tamam faydacı yaklaşalım, şampiyonlar ligi maçı çok kritik, genç bir futbolcunun mental olarak kaldıramayacağını düşündün diyelim. bu adamları maçlara hazırlamak senin ve kadronun görevi değil mi? rakip takımda oynayan o hadjam kaç yaşında, golü atan virginius kaç yaşında? onlar nasıl mental olarak diri çıkıyor bu kritik maça? madem umudun da yok, ne demeye tüm hazırlık maçlarında oynattın bu adamı verseydin ya kiraya?

    inat ettin üçlü orta sahaya dönmedin. berkan kutlu dün akşam bize orta sahada direnç katabilir, rakibi daha çok ısırmamızı sağlayabilirdi ama biz sol bek olarak kullandık. niye abi niye? kaan'ı ortada oynatıp metehan stoper rotasyonuna giremez miydi?

    geçen seneden beri kerem aktürkoğlu'nda büyük bir düşüş var. haterı olduğum için söylemiyorum. kerem kendini her anlamda bitirdi. tripler, egolar, yersiz açıklamalar ve odaklanma sorunu var. biz ne yapıyoruz peki? taahhüt etmişiz gibi her maç 11 çıkarıyoruz. tete gitti, zaha'ya teneke bağladın, yunus için belli ki bir planın yok. varsa yoksa kerem.

    başında muslera, mertens ve icardi'nin olduğu bir grup var gördüğüm kadarıyla ve hocayla beşiktaş maçı sonrası açıktan laf dalaşına girmeye başladılar. maç sonu röportajlarına sara gidiyor ya. belli ki otorite kaybolmuş, hocanın kararları sorgulanmış ve eleştiri konusu haline gelmiş. bu dakikadan sonra dikiş tutar mı, zor ama imkansız değil. biz real'i tutmuyoruz ama real kadar başarı bağımlısı bir takımın taraftarıyız. iki sene şampiyon oldun eyvallah ama bu sezon fecaat başladı.

    ben olsam açar o soruyu yüzlerce kez dinlerdim. her seferinde farklı yanıt vermeye çalışırdım. ama asla senin o an söylediğin sözleri söylemezdim hoca. galatasaray'da iki sezon üst üste şampiyon olmak marifet değil gördün mü? bak nasıl da tefe konuldun bir anda?
App Store'dan indirin Google Play'den alın