• 86
    sitesindeki açıklamaya göre barcelona'nın fabregas teklifini kesin bir dille reddetmiş takımdır.

    http://www.arsenal.com/...a-offer-for-fabregas

    (u: fabregas'ın takımın maddi ve manevi anlamda en değerli oyuncusu olduğundan ve takımın tüm planları onun üzerine kurduğundan bahsedilmiş)(u: en azından bu sezon bir daha teklif yapmayacağını açıklayan barcelona'nın da sözünü tutmasını beklediklerini açıklamışlar)

    tabii arsenal'in bu tutumu barcelona'ya kendi isteklerini kabul ettirebilmek için olabilir. ne de olsa karşıda daha bir sezon* önce ibrahimoviç-eto+40 milyon euro+hleb* takasını yapmış bir takım var. bazı kaynaklarda* arsenal'in 80 milyon pound* veya önemli bir mebla+dmytro chigrinsky'yi istediği ifade edilmiş. kaptanını ve kendi mevkisinde jenerasyonun en önemli oyuncusunu sattığını düşünürsek arsenal'in istediği rakam normal. barcelona bu yaz* vazgeçse de muhtemelen 2011 yazında** bu transferi gerçekleştirir.

    *

    www.goal.com/en-gb/news/2557/news/2010/06/02/1955099/arsenal-reject-written-offer-from-barcelona-for-cesc

    ayrıca eğer bir takımım olsaydı ve genç bir futbolcumu transfer etmek isteselerdi, sonraki satışından pay* alarak futbolcumu bonservissiz vereceğim kulüp olurdu. şu anda kadrosunda bulunan 25 oyuncudan sadece 2'si kendisine ödenen bonservis değerinin altındadır. bunlardan biri çok fazla forma şansı bulamamış kaleci lukasz fabianski*, diğeri ise çok formdayken futboldan 2 yıl uzak kalan eduardo da silva*. borussia dortmund'tan 10 milyon euro'ya alınan ama eduardo gibi 2 yıl futboldan uzak kalan rosicky bile 11 milyon euro. değeri inanılmaz artan oyuncular ise; gael clichy*, fabregas*, robin van persie*, nicklas bendner*, andrey arshavin*, thomas vermaelen* ve alexandre song*. üstelik değeri bu derece artan oyuncular nicklas bendnter dışında(u: ilk 11 olmamasına rağmen ne derece doğrudur bilinmez 2009-2010 sezonu sonuna yaklaşırken bayern münich'in bonservisine 17 milyon verdiği haberleri çıkmıştı) ilk 11 oyuncuları olup transfer borsasında geçen değerlerin de üzerinde satılacakları çok açıktır.

    (bkz: francesc fabregas)

    *

    *

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın