resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12937
    "ben 13. sıradaki takımı aldım şampiyon yaptım" diyen teknik direktör.

    13. olan 21/22 sezonu kadrosunda orta sahada taylan antalyalı ve berkan kutlu oynuyordu. stoperinde günümüzde futbolu bırakan luyindama vardı. takımın 10 numarası şu an takım bulamadığımız cicaldau idi. bir kanadında anadolu takımlarına düşen morutan vardı. sol bekinde van aanholt, sağ bekinde yedlin vardı. yedeklerinden bahsetmiyorum bile, anadolu takımı topçularından oluşan bir yedek kulübesi vardı.

    bu takım ligde 13. oldu ama avrupa ligi'nde elemeler dahil çıktığı 12 maçta sadece 1 kez mağlup oldu. o da barcelona'ya karşı. şu yukarıda saydığım takım az daha barcelona'yı eliyordu. marsilya'yı, lazio'yu yendik bu takımla. sen acaba şu kadroyla bu takımları yenebilir miydin? günümüzde 210 milyon euro'luk kadroyla bile bunlardan daha zayıf takımlar sana kök söktürüyor.

    sen 13. olan kadroyu şampiyon yapmadın. sana ligin en iyi santraforu olan icardi'yi aldılar, ligin en iyi dos'u torreira'yı aldılar, napoli efsanesi mertens'i aldılar, ligin en iyi yerli stoperi olan apo'yu aldılar, taylan ile oynama diye oliveira aldılar, günümüzde beşiktaş'ın önemli bir parçası olan rashica'yı aldılar, milli futbolcu kaan'ı aldılar, lyon'un kaptanı dubois'i aldılar, ulan yetmedi gittiler devre arası zaniolo aldılar be. yönetime sallayıp duruyoruz da 3 sezondur ligin en kaliteli kadrosunu verdiler eline. bir zahmet şampiyon ol.

    ama bir zahmet de şu kadro ile git kopenhag, prag, young boys falan yen ya. 13. oldu dediğin takım bunlardan çok daha iyi takımları iyi oyunla yendi. bak öyle yanlışlıkla yenmedi bu takımları, iyi futbolla alt etti.

    umarım aklını başına alırsın, hatalarından ders çıkarır hedef maçlarda bu camiayı daha fazla rezil etmezsin. galatasaray futbol takımı ne zaman teknik direktör takımı olur, o zaman çıkar ego yaparsın. bu takım bireysel yetenekler üzerine ilerleyen, sistem değil futbolcuya bakan bir takım. bunu tersine çevirdiğinde çıkar 13. sıradaki takımı şampiyon yaptım dersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın