resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 4098
    daha geçen sezon ortalarından sonra takımı gol, asist ve oyun açma yönünden sırtlayan oyuncuların başındadır. mertens bunları yaparken 37 yaşındaydı. daha da ilginç bir şey yapıyordu; rakip ceza sahasından bizimkine kadar adam kovalayıp top falan kapıyordu. tıpkı kendisine yardım için aktif futbolun sayılı bitiricilerinden icardi'nin 10 numaraya kayması gibi. tıpkı barış alper yılmaz'ın sol bek, sağ bek, sol kanat, sağ kanat oynamadık yer bırakmaması gibi.

    gelmişsin sezon biteli 3 ay olmuş. ucunda 30 m euro ve şampiyonlar ligi olan maça çıkıyorsun. mertens'den yine 2 metre siyahi oyuncularla boğuşmasını gerektiren bir takım çıkıyor sahaya. yine icardi geliyor top dağıtmaya çalışıyor. sağ bekte yeni transferinle başlıyorsun sadece kerem aktürkoğlu 2 defa %100 golü engellemek için kademesine giriyor, maçın ortalarında beke yine barış alper yılmaz geçiyor sonra dubois giriyor. 3 farklı adamla tamamlıyorsun sağ bekte maçı. orta sahan yine pamuk gibi. torreira hariç defansı güçlü oyuncun yok göbekte.

    mertens'in kalması %100 doğruydu. yanlış sorunlar ve sos veren konular gözümüze gözümüze sokulurken ısrarla kapatılmaması ve kadro planlaması. sen mertens'in arkasına almaya hojbjerg'den başlayıp sara'ya gidiyorsan bunun futbol adına bir karşılığı yok. sara bence muhteşem tekniği olan bir futbolcu; ama yeri mertens'in arkası değil mertens'in bölgesi. evet ingiltere'de 8 oynamış olabilir; ama biz bu futbolu ve taktiği oynayacaksak bizde 2 göbekten biri olursa torreira hayata küser. çok lazımsa üçlü orta saha yaparsın 10'suz oynarsın; ama torreira'nın tek partneri sara olmaz. türkiye'de belki olur; ama avrupa'da olmaz. yani sara'nın sos veren zaaflarımıza ilaç olamaması durumu çok belli aslında. dediğim gibi hojberg'den sara'ya dönmenin de mantığı yok. tıpkı vecino ve amrabat'ın alternatifinin ndombele gibi prime döneminde bile ikisiyle alakası olmayan bir futbolcu olması gibi.

    kısacası kalması doğrudur. doğru kullanımla bu sene çok işimize yarar yine. esas sıkıntı kadro planlamasındadır. kazasız belasız young boys'u geçip yangının kralını çıkarmamız lazım. bu takımın sakinlik, bekleyin, fırsat transferi hali falan kalmamış. ve yangın bence artık isim bazlı çıkmalı. adı ortaya atılıyorsa gidip alacaksın kardeşim. medya eliyle 10 tane ön libero ismi atıp gidip 8,5 alıp sonra isviçre ligi'ne galibiyetsiz başlayan takım senin orta sahanı güle oynaya geçerken taraftara kalp krizi geçirtmeyeceksin. yine söylüyorum sara bence çok özel bir topçu ve çok işimize yarayacak; fakat temel sorunlarımız hayati derecede hala devam ediyor. futbolcu performanslarını tek tek eleştirmeden önce bunların çözülmesi lazım.

    (bkz: 21 ağustos 2024 young boys galatasaray maçı)
    (bkz: 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı)

    edit: maçlar eklendi
App Store'dan indirin Google Play'den alın