resim
Volkan Bayarslan
Görev:Video Yardımcı Hakem
Yaş:46
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 455
    çok tepki alabilirim ama yine de bana göre adil olanı yazmak istiyorum. attığımız golün iptalinde yaşanan durumu ikiye ayırmak lazım;

    birincisi ve en önemlisi, var bu pozisyona karışamaz. kesinlikle protokole aykırı. çünkü pozisyon netlik barındırmıyor, üzerine hakem yorumu yapılabilir. böyle bir durumda direkt olarak sahadaki hakemin kararının uygulanması gerekir. bu hem protokolde böyle hem de doğru olan bu. yoksa isteyen istediği tarafa çeker her pozisyonu ve işin içinden çıkılamaz. büyük avrupa liglerinde ve şampiyonlar liginde de bu şekilde uygulanıyor.

    ikincisi, illa bu pozisyonla ilgili bir karar verilmesi gerekiyorsa volkan bayarslan'ın yaptığı hakem yorumu daha doğru. çünkü torreira arkadan gelen futbolcu, yani top kapma girişiminde bulunan kendisi. konyaspor'lu oyuncu torreira'ya nazaran topa daha yakın ve topa hakimiyeti bulunuyor. bu durumda torreira'nın faul yapmaması için ilk hamlesinde topa dokunması gerekir. eğer topa dokunamaz ve bir şekilde rakibine temas ederse faul olur. bu rakip futbolcunun topa vurmaya çalışırken kendisine vurması şeklinde de olabilir, nitekim pozisyonda da öyle oluyor.

    ancak başka bir hakem de çıkıp "bence torreira zaten topa dokunma hamlesini başarıyla yapmış, hamlesi tamamlanırken ayağına müdahale gelmiş" şeklinde bu pozisyonu yorumlayabilir. bence doğru olmaz ama hakem yorumu olarak kabul edilebilir. bu sebepten dolayı zaten var bu pozisyona karışamaz.

    sonuç olarak, volkan bayarslan sonucunda bana göre doğru bir karar verdirse de belki de art niyetli olarak -bunu bilemem niyetölçerim yok- pozisyona yetkisinde olmamasına rağmen karışmış. bu durum ceza gerektirir ancak düdük astırma, sezonu kapattırma vs. gerektirmez. bu adil değildir. ama önceki sezonlarda yaptıklarını getirirsiniz, zaten şöyleydi böyleydi dersiniz o kısım ayrı. bana göre hakemlik becerisi çok düşük bir arkadaş, zaten mevkisini hakettiğini düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın