resim
Batista Adelino Mendy
Takım:Trabzonspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:24
Boy:1.91
Uyruk:Fransa
  • 102
    olası bir transferine niye bu derece burun kıvırıldığını anlamadığım an itibariyle trabzonspor futbolcusu.

    hali hazırda okan hoca 4-2-3-1 sisteminden vazgeçmiyor ve klasik 4-3-3'e dönüş yapmıyor. hatta son maçlarda mertens çıkıyor ve batshuayı giriyor. bu da çoğu maçta 2 ortasaha oyuncusuyla oynamamız anlamına geliyor. bu iki oyuncunun da torreira ve 18 milyon euro ödeyerek aldığımız sara olması net bir beklenti. bunları yedekleyecek kerem demirbay ve berkan mevcut. kaan da şampiyonlar ligi gibi kritik maçlarda ortasahada oynamalı ki hem oyun kurulumu için elimiz güçlensin hem de defansif direncimiz artsın.

    buna ek olarak oliveira gibi gönderirken üzerine para ödememiz gereken oyuncularımız da var.

    durum böyle iken mendy'e burun kıvırmak biraz lüks. oyuncu, trabzonspor'un avcı yönetimindeki garabet oyun anlayışında orjinal mevkisinden farklı bir yerde oynuyor. stoper oynatılmadan önceki tüm derbilerde iyi performans göstermişti ve tam da istediğimiz sertlik ve fizik gücünü arttırabilecek, ayakları da fena olmayan bir oyuncu görünümdeydi.

    gidip mendy'i 10-15 milyon euro'ya alırsak oturup yönetimi hep beraber yerden yere vuralım, fransa'dan niye denemiyoruz diye veryansın edelim ama halil dervişoğlu gibi başımıza bela olan bir oyuncuyu abdullah avcı belki isteyebilir ve bu oyuncuyu takasta alırlarsa bizim için çok karlı bir anlaşma olur. ben, halil + 4 milyon euro gibi bir anlaşma ile alabilirsek gayet olumlu buluyorum olası bir transferi. hem takas ile bazı oyuncuların maaş yükünden çıkarız hem de minimum kültür şoku riski alarak türkiye ligini tanıyan, birden fazla pozisyonu yedekleyebilecek ve taktiksel derinlik yaratabilecek bir oyuncuyu almış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın