resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 10228
    attığı gol boş kale gibi görünebilir. ancak oraya koşu yapmayan adam da o topu boş kaleye vuramaz. misal zaha oynasa o golde koşuyu muhtemelen yapmazdı.

    ama asisti tamamen dümenden. kornerde seken topu kafayla içeri dolduruyor. görerek bile isteye atılmış bir pas değil. barış’a düşüyor, barış da zor bir açıdan çok temiz bir vuruşla skoru yapıyor. kağıt üzerinde asist olabilir ama sadece kağıt üzerinde. zaten kerem de kağıt üzerinde iyi futbolcu olduğu için, bu kadar gol ve asiste rağmen avrupa’dan teklif alamıyor.

    yedirdiği gol ise amatörlük. rakip görüş açısında. hareketleneceğini düşünüp fake atmak istedi. saçma sapan ve gereksiz bir risk. vur kafayla topu taca gitsin. misal fenerbahçe’nin rakibi herhangi biri yapsa şunu bilerek topu bıraktı diye ana avrat söverdik. öyle saçma bir hareket. ama nazarlık olsun diyelim.

    toplu ve topsuz oyunda önceki maçlara göre iyiydi. çok top kaybı yapmadı. %80 pas isabeti yakalayıp, 2 de kilit pas vermiş. önceki maçlardan farklı olarak hava toplarında da istekliydi ve 5/3 hava topu kazanmış.

    arkasında dubois gibi geberik bir bekle oynadığını da düşününce hücumda çok da etkili olmaması normal.

    netice olarak maçın yıldızı mıdır? bence maçın yıldızı icardi’dir. ama kerem de sahanın en iyilerinden biriydi. tehlikeli yerlerde bir daha dünkü gibi risk almamayı öğrendiyse yeterli.

    (bkz: 16 ağustos 2024 konyaspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın