• 9
    --- alıntı ---

    ingiltere
    finaldeki sinir savaşını türkler kazandı

    italya
    türkler avrupa'ya futbol dersi verdi

    almanya
    boğaz'da deprem... halk sokaklara döküldü

    ispanya
    türkler avrupa'da ilk sırada... muhteşem galatasaray

    hollanda
    emeğin zaferi... türkler kupayı haketti

    belçika
    türkler cennette... galatasaray'ın görülmemiş destanı

    ingiliz basını
    the guardian: sinir savaşı
    arsenal sinir savaşını kaybetti. galatasaray, uzatmalarda 10 kişi kalmasına karşın, tüm tahminleri altüst ederek kupayı kazandı. arsenal, hagi'nin oyun dışı kalmasıyla ortaya çıkan altın fırsatı bile kullanamadı. artık bu maçı unutmak zorundayız.

    the daily telegraph: hatırlanmayacak
    gazete, atılan penaltılarla türk takımının müzesine giden kupanın birkaç gün sonra istanbul'daki galatasaray taraftarları dışında hiç kimse tarafından hatırlanmayacağını öne sürdü.

    the independent: penaltı belası
    arsenal'in kaçırdığı penaltıların kupanın kaybedilmesine neden olduğunu yazan gazete, hagi ve popescu'yu överken, hakan şükür'ün de iyi bir performans sergilediğini vurguladı.

    italyan basını
    la gazzetta dello sport: bilek hakkıyla
    türkler ilk kez bir avrupa kupası'nı bileklerinin hakkıyla kazandılar. taffarel kurtarışları ve penaltı atışlarındaki şansı ile büyük rol oynadı. türkler avrupa'ya ders verdi. zoff'u alarma soktu.

    corriere dello sport: renk kattılar
    ilk kez bir türk takımı kupayı kucakladı. galatasaray, bu sezon avrupa kupaları'na renk kattı, elemediği takım kalmadı. golcü hakan şükür'ün bir topu direkten döndü.

    rai-3 tv: türklerin büyük günü
    galatasaray, bu sezon avrupa kupası'na renk kattı. buraya kadar gelmesi asla rastlantı değil. türk futbolunun en büyük günü. galatasaray'ın kupayı alması bize bir uyarı. türk milli takımı, italya karşısına galatasaray'ın iskeleti ile çıkacak.

    yunan basını
    to vima: rüya gerçek oldu
    galatasaray mucize yarattı, türkler avrupa'yı yendi. rüya gerçek oldu. uefa kupası'nın kül kedisi sonuca ulaştı. pabucun sahibi bulundu ve güzel prensi evine götürdü. türkler öylesine eğlenip şarkı söylediler ki, neredeyse onların şarkılarını bu yakada duyacaktık.

    ta nea: anadolu yıldızı parladı
    anadolu yıldızı parladı. galatasaray, avrupa devlerini yenerek zirveye çıktı. başarının mimarı fatih terim'i kutlamak gerekiyor. çünkü fatih terim genç oyuncuların coşkusuyla olgun oyuncuların tecrübesini bir araya getirerek örnek bir takım yarattı.

    elefteros tipos: paşalar kazandı
    paşalar kazandı. milyonlarca türk sporseverin rüyası gerçek oldu. bu yıl uefa kupası'ndaki sürpriz takım galatasaray. arsenal'i penaltılarla yenerek türkiye'ye ilk avrupa kupası'nı getirdiler.

    el mundo deportivo: tarihi sonuç
    galatasaray'ın oyuna hakim olduğu ön plana çıktı. galatasaray, muhteşem bir final sonucunda tarihe geçti.

    as gazetesi: taffarel set çekti
    türklerin kupalardaki ilk şampiyonluğu. arsenal ilk yarıda oyuna hakimdi. ancak taffarel karşısında tehlike yaratamadılar.

    el pais gazetesi: zor galibiyet
    "galatasaray'ın zor galibiyeti" başlığını kullandı ve "türkiye, tarihinde ilk kez avrupa'da ilk sıraya çıktı" diye yazdı.
    hagi ve hakan şükür'den övgüyle söz etti.

    alman basını
    bild: boğaz'da deprem
    nefesleri kesen penaltı atışları sonunda arsenal'i 4-1 yenen galatasaray, uefa kupası'nı kazanan ilk türk takımı olarak büyük bir başarıya imza atti. galatasaray'ın kupa zaferi boğaz'da deprem yarattı.

    rtl: cesur yürek
    cesur futbolun karşılığı... galatasaray, yürekli oyununun karşılığını kupayı kazanmakla aldı. hagi'nin kırmızı kart görmesinden sonra bile defansta hata yapmadan kontrollü oynayan galatasaray, arsenal'i hakkıyla yendi.

    br3: presle boğdu
    arif'in heyacanı, hagi'nin siniri... galatasaray, rakibini presle boğdu, gol fırsatı vermedi. arif'in heyecanı, hagi'nin siniri kupayı tehlikeye soktu, ancak taffarel, uefa'da mutlu sona imzasını attı.

    rus basını
    inter-tass: isteyen kazandı.
    oyundan önce bir çok otorite, arsenal'i favori görüyordu. bunun nedeni de türkler'in finale dek ulaşmalarının onlar için zaten harika bir sonuç olduğunu düşünmeleri. ancak fatih terim'in liderliğindeki futbolcuların, onurlu bir kupayı kazanma isteği, ingilizler'in motivasyonundan üstün geldi.

    belçika basını
    la libre belgique: heykeli dikilecek adamlar
    taffarel başta olmak üzere, tüm galatasaraylıları göklere çıkardı.

    la derniere leure les sports: türkler cennette
    "türkler cennette" başlıklı haberinde, "tarihi bir maç. galatasaray hak ettiği zafere ulaştı. türk takımı muhteşem, bugüne dek görülmemiş bir destan yazdı" yorumunda bulundu. "bugüne dek hiçbir türk takımı bu performansı göstermemişti'' dedi ve "istanbul'a heykeli dikilecek adamlar" olarak değerlendirdiği sarı kırmızılı futbolculara övgüler yağdırdı. gazete taffarel'in galibiyette oynadığı önemli rol üzerinde durdu.

    hollanda basını
    de telegraaf: popescu zafere şutladı
    türk futbolu için tarihi bir gün. galatasaray, uefa kupası'nı büyük bir gururla istanbul sokaklarında dolaştıracak. türkiye şampiyonu türk futbol tarihinde ilk kez avrupa'da kupa kazandı. popescu türkler'i tarihi zafere şutladı. galatasaray daha dayanıklı çıtkı.

    algemeen dablad: nihayet büyük ödül
    tarihi zafer. galatasaray penaltı atışlarında uefa kupası'nı kazandı. nihayet büyük ödül.

    de volkskrant: hak edenin
    devamlı haksızlığa uğrayan galatasaray emeğinin karşılığını aldı. tarihinde ilk kez bir avrupa kupasını kucaklayan türk takımı bunu neden hak ettiğini ikinci yarıda ortaya koydu.

    fransız basını
    l'equipe: avrupa kalitesi
    avrupa'nın en ünlü spor gazetelerinden l'equipe ise, cimbom'un başarısını, "avrupa kalitesi" başlığıyla manşetten okuyucularına duyurdu. fransız gazetesi, galatasaray'ın haklı bir zafer kazandığını yazdı.

    france-3 televizyonu: türkler, avrupa'da
    türkiye'de bir futbol takımı ilk kez bir avrupa kupasını aldı. galatasaray, tam bir sinir savaşı şeklinde geçen maçtan zaferle ayrıldı.

    liberation: maça hükmettiler
    "sahada türkler daha iyi organize oldular ve maça hükmettiler" ifadesini kullandı. galatasaray'ın çok önemli fırsatlar kaçırdığını kaydeden gazete, kaleci taffarel'in oyunundan da övgüyle söz etti.

    --- alıntı ---

    **
App Store'dan indirin Google Play'den alın