resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Lyon
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4416
    https://x.com/...181052346192313?s=46

    hakkında yazılan habere ait ingiltere vergi kanununu bilmemekle birlikte türkiye'de vergilendirme konusunu bildiğim için bu iş öyle değil.

    çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları yapıyor devletler ve türkiye cumhuriyeti'nin britanya ile anlaşması var. bu anlaşma şartları değişmekle birlikte bu kişinin ya da kurumun kazancını vergilendirmede iki ülkeden birinde bunu yapma şansı tanıyor. eğer kazancını türkiye'de vergilendiriyorsan bunu ingiltere'de bir daha vergilendirmene gerek kalmıyor.

    zaha ingiliz vatandaşı olsaydı bu gelir'in vergisini ingiltere'de ödemek zorunda kalabilirdi fakat zaha ingiliz vatandaşı olmadığından bu vergilendirme kanunu hizmeti ifa ettiği ve ödemenin yapıldığı ülkede ödenmesini emrediyor. yani kazanç türkiye'de elde edildiyse türkiye'de vergilendirilir deniyor. kiralık durumunda ödeme yine türkiye'de yapıldığından türkiye'de vergilendirilir demek oluyor.

    basit şekilde anlatmak gerekirse eğer şirketiniz sizi 2 yıllığına ingiltere'ye gönderse ve ödemeniz eğer türkiye'den yapılıyorsa siz ingiltere'de çalışmanıza rağmen verginizi türkiye'de ödemek zorundasınız. aynı mantık zaha için de geçerli.

    sırf delinin biri kuyuya taş attı diye neden bu açıklamaları yaptım derseniz; ben de bilmiyorum.

    anlaşma maddeleri çok uzun ama zamanında araştırdığım zamanlardan benim anladığım ve bildiğim türkiye'de kazanan bir kişi burada vergilendirme yaptığı takdirde diğer bir ülkede vergilendirme yapmak zorunda değil. zaha'da maaşını türkiye'de aldığından bunun vergisini galatasaray onun adına ödüyor. bir daha kendisinin ödemesine gerek yok.

    anlaşmayı buldum. merak edenler:https://www5.tbmm.gov.tr/...nuntbmmc07103458.pdf

    edit: şimdi hatırladım neden böyle bir açıklama yaptığımı , çünkü burası diğer taraftar platformlarına benzemez. bilgiye kıymet verilir.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın