• 209
    galatasaray’da, yöneticisinden teknik heyetine futbolcusundan malzemecisine kadar var olan şımarıklığın bedelini ödetmiş kulüptür. bir kulübün çok para harcayarak değil doğru para harcayarak nasıl güzel yönetildiğinin örneğidir. tıpkı kopenhag ve molde’nin yönetimlerinin ve teknik heyetlerinin yaptığı gibi.

    geçen süre zarfında ki bu oldukça kısa bir süre, biz değişmedik, değişim emareleri de göstermiyoruz. sezonun neredeyse tamamında yedek başlayacak ve 30’una gelmiş santrafora yıllık imza parası dahil 4,5m euro ödemeyi taahhüt ettik. ne idüğü belirsiz ve asıl sorunumuz olan ikili orta sahamızdaki torreira yalnızlığını giderecek çapta olmadığı çok açık, vasat bir brezilyalı’ya bonuslar ve 5 senelik maaşıyla beraber 40m euro’yu da bir güzel bağladık. yukarıda yönetiminden övgüyle bahsettiğim kopenhag’tan da yine çok yüksek paralara bir sağ bek aldık ki aynı kopenhag kendisinin ikamesini yanılmıyorsam 1,5m euro’ya aldı. bununla beraber asıl üstüne düşülmesi, emek ve ciddi paraların asıl harcanması gereken yer olan altyapı organizasyonumuzun geleceği, çok yakında gerçekleştireceğimiz büyük taşınma sonrası tamamen bilinmez duruma sürüklenecektir.

    içinde bulunduğumuz acziyet tamamen şark zihniyeti yani parayla her şeyi çözerim zihniyetinden kaynaklıdır. batılı deyimi ise bu gereksiz kültüre bir antitez olarak meydana gelmiş ve günümüzde gelişimine hızla devam etmekte olup zaman daha da ilerledikçe aradaki farkı uçurum seviyesine getirmiştir, getirecektir.

    umarım bir gün bu ülkeye nice devlet insanları yetiştirmiş bir kültürün uzantısı olan kulübümüz, hak ettiği şekilde yani ekonomik durumunun farkında bir batı avrupalı gibi yönetilebilmeyi becerir. yoksa şimdi çok uzak bir gelecek gibi gelse de 30 sene sonra bir başka araziyi satarak var olan borçların ödenmesi kaygısını tekrar yaşayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın