• 8374
    16 senedir şampiyonlar ligine gidemeyen takım.

    13 ağustos 2024 fenerbahçe lille maçı itibari ile gözlenen değişikler:

    *mourinho, aziz yıldırım'ın ali koç'a kazığı. son 2 yılın hücum ve çoşkulu futbol alışkanlığını/kazanımını bitirmiş. bunu yapmak istiyorsan, zaten aykut kocaman vardı. 20-25 milyon euro niye verdiniz?

    * mourinho'nun farkı tecrübesi ve futbol aklı. aptal aptal işler ve değişiklikler
    yapmıyor, oyunu okuyor. otoritesi var, şimdilik sorgulanamıyor.

    *batshuayi ve ferdi'yi yollayıp, tadiçi ortaya/sağa çekip, maximin'i alarak, jesus'ten beri kazanılan bütün hücum setleri ezberi ve zenginliği kazanımını sıfırlamışlar.
    yeni hücum planları 3 uzun santrafora yandan ortalarla hava topu, serbest vuruşlar ve ceza sahası dışından şut. hoşgeldin portekizli şenol güneş..

    *oyunu tutma ve savunma güvenliği ön planda. otobüs çekme, öne geçince zaman geçirme, hakeme sürekli itiraz falan olacak. sertlik ve faulle durdurma en önemli silah (merhaba portekizli ersun yanal) . ama sert, uzun boylu fakat tahta bacak sakar oyuncularla bu ne kadar sağlanır?

    * o takımda, karakter olarak en iyi oyuncu olan livakovic'in performansı bu yıl artacak. sevdiği defans kurgusu var. türkiye'ye de alıştı.
    çok maçı o tutacak gibi duruyor.

    *orta saha nicelik ve nitelik olarak çok eksik. ferdi'de gidince hücumla savunmayı bağlama problemi doğmuş.

    *ismail'in lobisi eski fb'li takım arkadaşları yorumcular, geriyle ilerisi arasındaki mesafenin uzun olduğunu, defans oyuncularının geriye geriye giderek hücumları karşıladığını ve takımın geriye yaslanarak oynadığını vurguluyorlar. ön alan baskısının kaybolmasını eleştiriyorlar.

    *ama tabii küçümsemek doğru değil. her mevkide alternatifli iyi oyuncular var. öyle ya da böyle tecrübeli bir futbol aklı var. fb gene şampiyonluğa oynar. bu sefer düşük vites başlayıp ligin sonlarında vites arttıracaklar gibi duruyor. işte bu tehlikeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın