• 202
    bu takımla 2023-24 sezonunda yaptığımız maçlar sonrasında okan buruk'a desteğini sürdüren pek çok kişinin gerekçesi sparta prag'ın büyük takım olması ya da okan buruk'un hatasızlığı değildi.

    kendi adıma konuşayım, okan buruk'un kritik maçlara özel strateji geliştirmemesinin, çok zor geçeceği kilometrelerce öteden belli olan maçlarda bu zorluğa karşı tedbir almamasının ve sonra da takımı darmadağın etmesinin nelere yol açtığını görüp ders çıkaracağını düşünmüştüm. kopenhag ve sparta prag maçlarını bunu öğrenme zamanı olarak gördüm, 19 mayıs 2024 fenerbahçe maçı'nda taktik değiştirmek için çok geç kalındığını düşünüp o maçtaki kazayı bile içime sindirebildim. ama okan buruk hala bu değişiklikleri yapacağına dair bir emare göstermiyor. sıkıntı burada.

    okan buruk'u çok seviyorum. türkiye ligi özelinde yaptıklarına çok değer veriyorum. 24. şampiyonluk gelinceye kadar bu en büyük kusurunu geri plana atmasını ve önce şampiyonluğu kurtarmasını ben de destekliyorum. ama gemi güvenli limana yanaşınca dönüp o soruna çözüm üretmemek çok büyük hata işte. okan buruk bu yazdan itibaren takımı da kendisini de değiştirmeye başlamalıydı. hedef maç sorununu çözmek için ciddi adımlar atmalıydı.

    belki atıyordur, ileride meyvelerini toplarız ve göğsümüzü gere gere "okan buruk büyük hoca" diyebiliriz. ama 24-25 sezonu başlar başlamaz beşiktaş karşısında dağılmamız da hatay maçında çok zorlanmamız da iyiye işaret değil şu an için.

    sparta prag da çok ciddi bir takım değil. okan buruk'un onca hatasına rağmen ikinci maçtaki kırmızı olmasa bir şekilde eleyecektik. hatta beklerimiz olsa bile rahat elerdik. kötü zamana denk geldiği için elendik ama bu elenmeden kimse ders çıkarmamış gibi görünüyor kulüpte. asıl tehlikeli olan bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın