resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 3168
    renktaşlar yazmış ben detaylandırayım.

    konu bence önemli, çünkü, 20 yıldır elit bir avrupa kadrosuna sahip olmayı sürekli hale getirememizin nedenlerinden en önemlisi. modern bir futbol yapılanmamız yok.

    orijini sol stoper olan oyuncuların kim 2 senedir. abdülkerim. sol bekin de hep sıkıntılı. hep deneme. aldığın sol bekler de stoper bek değil sol önde oynasa sırıtmaz tercihler. çek oraya 4-6 milyona bir atletik isim. iki mevkinde de bir b planın, hem de süre vererek yetiştirebileceğin bir plan sun oyuncuya. iki mevki var. al birini aç önünü. bak boey örneği orda. kaldı ki stoperleşen bek kavramı guardiola gibi bek kullanımı konusunda öncü teknik adam kullanıyor bunu. satış potansiyeli de olan profil yani. bu yoğun maç tempolarında versatil oyuncuların önemine değinmiyorum bile. barış alper, kaan ayhan, hatta berkan kutlu. gözünün önünde örnekler duruyor işte.

    abdülkerim’de 30 yaşına gelmiş bir profil artık. geç parlamış bir oyuncu. hamle stoperi olması yıllar geçtikçe ağırlaşabileceği anlamına gelir. satış şansın olursa elin güçlü olur alternatifin varken. form düşüklüğünde alternatifi olduğunu bilir. yahu biz bu abdülkerim’i tam da bu planla aldık. yönetim yeni gelmişti hem de. marcao’nun da avrupa performansı sonrası gitme ihtimali vardı. aldık abdül’ü. anadolu’da parlamışsın al sana fırsat. bu gidecek. göster kendini al formayı. marcao’nun
    ısrarı sonrası da satış hemen gerçekleşti. aldı formayı vermedi. sahi abdülkerim’i kim ikna etmişti fenerbahçe’nin masasından kalktığı an?

    sonuç olarak, yukarıdakini otomatik şekilde sürekli yaptığın gün o eşik aşılacak. bunun için de kurumsal hafıza lazım. birde planlama. yani seçimden sonra etkilenmeyen bir sportif direktör mekanizması. biz etrafında tüm yapının şekillenmesi gereken pozisyonu pazarlık konusu haline getiriyoruz yönetimlerin içinde. böyle olunca da burnumuz boktan çıkmıyor. bu nedenle de belirli bir standardı koruyamıyoruz. ne saha içi ne saha dışı. limit bitiyor, limit oluyor nakit bitiyor, yan yatıyor çamura batıyor.

    peki, galatasaray olağan ya da olağanüstü genel kurullarında gündeme geldi mi bu? ben duymadım. sürekli adadaki fiyatlar gündemde ama onu biliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın