resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12514
    kriteri lig şampiyonluğu olanların çok başarılı olarak atfettiği hocamız. ancak ben aynı görüşte olamamakla birlikte günden güne de daha büyük bir hayal kırıklığına uğruyorum kendisiyle ilgili. yapmış olduğu tercihlerle ciddi olarak beni hayal kırıklığına uğratıyor. kendi sistemine göre hareket etmemesini, 3. senesi başlamasına rağmen set hücumunu geliştirememesini ve ayrıca da elimizdeki kadronun yeterli olduğunu düşünmesini eleştirmek istiyorum.
    bu taktik ve oyun anlayışıyla avrupa'da başarı hayal, onu ilk önce yazmak gerek. bütün anadolu takımları gibi golü attıktan sonra geri çekilip, bekleyen takımlar olmayacak avrupa’da karşımızda. golü attıktan sonra seni kontrataklarla yıpratan, 120 km’ler koşan, alanı iyi daraltan disiplinli takımlar olacak. geçen seneki molde, kopenhag, sparta prag maçlarını düşündüğümüz zaman ne demek istediğimi daha net anlarsınız.

    ilk önce çok uzatmadan yapmış olduğu kadro yapılanmasını inceleyelim;

    zaha,ziyech,zaniolo,tete,yusuf demir kendisinin onayladığı kanat transferleri. hangisi tempolu, defans özellikleri bir nebze olan 451 kanat oyuncuları ? zaten hiç birinden de elle tutulur bir verim alamadığımız ortada.
    bek transferlerine bakalım. leo dubois(tempo sıfır) adakugbe, kazımcan,angeliño, köhn. şimdi de jelert. ısrarla 352 nin kanat beklerini transfer etmesini ben hakikaten çözemedim. üstüne ofansif kanat oyuncularıda defansa yardıma gelmeyince sonuç angeliño gitsin köhn gelsin.şimdi de köhn gitsin. bu bölgede de verim yerlerde çünkü oyun anlayışına uyan transferler değil.
    orta saha, torreira harici var mı olmazsa olmaz orta sahamız? ben buraya kaan ayhan’ı da eklemek isterim. göstermiş olduğu 6 numara performansıyla beni çok şaşırttı. çok iyi bir yedek hakikaten.
    diğer orta saha transferlerine bakalım tek tek hep birlikte.
    sergio,midtsjo, demirbay,ndombele….bir şey yazmaya gerek yok sanırım. bu sene sara transfer edildi. sara 433’ün sağ orta saha oyuncusu izlenimi verdi bana. umarım yanılırım ve hocanın sistemine uyar, süper bir performans gösterir.
    valla ben burda bırakıyorum, gecenin bir vakti yoruldum, sonra devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın